Ke startu letních prázdnin patří na bělském koupališti již tradiční turnaj v plážové házené. Největší klání tohoto sportu ve Střední a Východní Evropě má letos na programu už jedenácté pokračování. To odstartuje už letos.

„Všechno by mělo být bez komplikací připravené, před chvílí akorát dorazil pitný režim. Ještě doufáme, že se nám to tady vyprší a od pátku už bude svítit sluníčko, přesně jak říká předpověď," hlásila za organizátory ve včerejším zamračeném odpoledni jedna z organizátorek turnaje Lucie Kantůrková.
Třídenní klání naplno odstartuje právě dnes. Úvodní zápasy jsou v plánu od 10.25 hodin, hrát se bude až do osmé večerní. V sobotu začne nadstavbová část už v 8.30 ráno, což bude pro některé celky po páteční noci, řekněme „bolavá" záležitost. V neděli pak je na programu od půl deváté závěrečné play-off, vítězové budou známi po druhé hodině.

A kde letos hledat favority? „Některé týmy se nám sem hlásí pod prazvláštními názvy, takže ani my kolikrát nevíme, kdo k nám dorazí. Ale v mužské kategorii určitě budou pomýšlet vysoko Poláci Rondel Team Legnica, Slovak Pitbuls a také Steel Boy's. Mezi ženami bude zajímavé sledovat, zda někdo pokazí vítězný hattrick Promilkám, které vyhrály poslední dva ročníky," vyjmenovává Lucie Kantůrková.

Chybět nebude v mezinárodní konkurenci ani řada celků z Mladoboleslavska. Ty už ve čtvrtek na připravených kurtech pečlivě trénovaly.