Letošní první závody první ligy v boccie se odehrály nedaleko města Teplic v Krupce. Naposledy se tu hrála nejvyšší soutěž před deseti roky.
Boleslav měla v turnaji dva zástupce – Michala Kořínka v kategorii CB2 a také Patrika Kreidla v BC4.

„Do sobotních zápasů ve skupinách mi byli vylosování tři soupeři. V prvních zápasech se pomalu všichni seznamovali s kurty. V prvním zápase jsem po využitých šancích jsem vyhrál 4:1. I druhý zápas ve skupině se mi povedlo vyhrát, a sice 5:1. A k poslednímu zápasu ve skupině jsem šel s jistotou postupu, ze skupiny, který se mí také povedlo zvládnout 4:1. Bez prohry jsem postoupil do čtvrtfinále z prvního místa," komentoval duely v základní skupině Michal Kořínek.

Ve čtvrtfinále se pak potkal s hráčem, se kterým hrál už ve skupině. I podruhé se mu jej podařilo porazit, tentokrát 5:2.

Semifinále se hrálo druhý den v neděli. „Celý souboj jsem měl většinou pod kontrolou. Dařilo se mi trestat chyby soupeře, konečný výsledek zápasu byl 4:1," řekl Kořínek.

Ve finále na něj čekal největší soupeř, se kterým se přetahuje v celkovém pořadí o nejvyšší příčky. „Celí zápas byl hodně vyrovnaný. A rozhodovali maličkosti. I když jsem byl po první směně ve vedení 2:0. Tak jsem nakonec prohrál 3:6. A skončil jsem na druhém místě," dodal boleslavský boccista.
Dařilo se i Kreidlovi. Ten skončil na krásném šestém místě. „Je skvělé že už nejsem sám. A povedlo se nám dokonce sehnat dalšího hráče z okolí Mladé Boleslavi," těší dlouholetého závodníka Michal Kořínka.