Tovární posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler vyhrála Rallye Český Krumlov potřetí v řadě. „Jan Kopecký vyhrál čtyřikrát se Škodou Fabia R5," doplnil Pavel Kacerovský, hlavní pořadatel Rallye Český Krumlov a ředitel New Energies Rallye Český Krumlov. „Soutěž se po mnoha letech celá odehrála na suchých tratích," dodal.

Hned první rychlostní zkoušku sice vyhrál Dohnal na Fordu, pak už ale začal kralovat neomezený vládce české rally. Všech zbývajících patnáct vložek už totiž Kopecký s Dreslerem vyhráli a potřetí v řadě si dojeli v Krumlově pro první místo. „Závod a jízdu jsem si skutečně užíval. Naše auto fungovalo dokonale, takže to bylo parádní svezení," komentoval své další vítězství pilot Jan Kopecký.

Medailové pozice za ním obsadily dvě posádky Fordu Fiesta R5 – druhý dojel Václav Pech, třetí pak Miroslav Jakeš. Na čtvrtém místě už byla další škodovka – privátní Fabia R5 Jana Černého, který dokázal dát auto do kupy po vážné nehodě na Kanárských ostrovech.

Tovární tým uspěl i na další frontě. Pontus Tidemand totiž vyhrál v Portugalsku další závod světového šampionátu ve WRC2. Celý závod sice vedl zkušený Nor Mikkelsen, který jel také s Fabií, ale na jedné ze závěrečných rychlostních zkoušek trefil kámen a musel ze závodu odstoupit. Švédské duo Tidemand / Andersson tak mělo cestu volnou a po dravé a bezchybné jízdě vyhrálo svoji čtvrtou rally v letošním roce, a vytvořilo si tak velký náskok v čele šampionátu.

Jaroslav Kostraba v pařížské hale Bercy.
Jaroslav Kostraba: Strach jsme v Paříži neměli