Svou dobrou formu beze zbytku potvrdili. Domácímu Malibu v tradičních růžových dresech totiž nasázeli osm branek, aniž by sami byť jedinkrát inkasovali. Po výsledku 0:8 si odvezli na Kladno další tři body a po zaváhání dosavadního lídra z Ústí nad Labem na hřišti předposledního Chomutova (5:5) jdou dokonce do vedení v celé soutěži.

„Do zápasu jsme šli sice v roli outsidera, nicméně v domácím prostředí jsme letos ještě neprohráli a navíc jsme měli na paměti oba loňské zápasy s Kladnem, které skončily sice naší, ale minimální porážkou,“ komentoval asistent boleslavského trenéra Roman Dvořáček.

Otevřené hledí domácích se ale začalo hodně brzy zavírat. „První gól jsme dostali po jasném faulu na našeho hráče a trochu nás to asi rozhodilo. Další branky jsme soupeři doslova darovali. Tak zkušený tým, jako Kladno má, pak každou chybu nemilosrdně trestá,“ komentoval Dvořáček dění v prvním poločase, po němž hosté vedli 4:0. A jejich trenér Jiří Veselý byl maximálně spokojen: „Kluky jsem v minulých kolech málo chválil, tady udělám výjimku, hráli fakt výborně,“ mínil kouč aktuálně nejlepšího týmu soutěže.

„Paradoxně jsme směrem dopředu neodehráli špatný zápas, chvílemi jsme dokonce byli i lepším týmem, ale vždy jsme ztroskotali na skvěle chytajícím brankáři soupeře,“ Dvořáček gólmana Kučeru. A zatímco Malibu bušilo na zavřená vrata na straně jedné, otvírala se naopak Kladenským na straně druhé.

Domácí to zkoušeli deset minut i v power-play, ale ani tudy cesta ke vstřelení branky a korekci výsledku nevedla. Naopak na druhé straně završila čerstvá posila Kladna Večeřa (hraje fotbal za Kosoř) hattrick. „Naše naivita proti jejich zkušenosti,“ uzavřel zápas nakonec dvou rozdílných světů boleslavský asistent.

Jiří Veselý se usmíval a jal se počítat, kolik bude vlastně povedená premiéra Večeřy hráče stát: „První zápas, první gól, hattrick. Bude to mít drahé,“ cukaly mu koutky. Vážnější tvář nasadil při vyhlídce na páteční domácí zápas s druhým Ústím (20:00). „To bude hodně těžký duel, dosavadní vrchol soutěže. Připravíme se co nejlépe, to mohu slíbit, protože vidím, v jakém počtu a s jakou intenzitou kluci trénují už od začátku sezony. Rád bych také, aby přišlo co nejvíc diváků, pro futsal by to měla být výborná reklama,“ dodal Veselý.

Malibu MB – Kladno 0:8 (0:4)

Branky: 3. Šnídl (Stejskal), 8. Večeřa (Janák), 9. Dvořák, 18. Caizl, 26. Večeřa (Šnídl), 26. Večeřa (Stejskal), 31. Šnídl (Vokoun), 40. Jaráb. Rozhodčí: Mollinger, Šmíd. ŽK: Vaněk, Maryška - Kučera, Verner. Diváci: 130.

Malibu: Roudnický - Šimáček, Machů, Pitloun, Ploc - Maryška (21. Hurdes), Kynych, Vaněk (21. Polanka), Matouš (21.-27. Jirdásek).

Kladno: Kučera – Šnídl, Verner, Kaválek, Jaráb, Caizl, Stejskal, Vokoun, Bejbl, Večeřa, Dvořák.

Pavel Kuka.
Smolné období české ofenzívy? Dostaneme se z něj, máme Schicka, míní Kuka