Pokud by někdo stříhal krejčovský metr na znamení zbývajících dní do vyhlášení populární ankety Sportovec Mladoboleslavska za rok 2013, mnoho by s ním už nezměřil. Do samotného galavečera totiž zbývá přesně týden.

Ano, už za sedm dní se dozvíte, kdo převezme královskou korunu pro vládce mladoboleslavských sportovců od florbalisty Ondřeje Fojty, který vloni jako první zástupce sportu děravých hokejek a míčků usedl na trůn. Či snad Fojta svůj mandát obhájí? I to se stát může, neboť ani letos nechybí tento obávaný extraligový střelec mezi vybranými 42 jednotlivci.

Na hlasovacím kuponu dále naleznete 32 kolektivů, 16 trenérů, 36 mládežníků, 12 bláznů (interní označení pro kategorii Adrenalin a bojové sporty), o jednoho krajánka více, desítku cizinců, 9 veteránů (nebo, chcete-li, masters) a také čtyři hendikepované sportovce.

Ale pozor! Jestliže do vyhlášení zbývá sedm dní, na hlasování máte už pouhé tři dny. Přesně o půlnoci se totiž uzavře hlasovací urna v budově Boleslavského deníku v Železné ulici a také se vypne hlasování na webu. Stejný termín odevzdání kuponů platí také pro šedesátku oslovených odborníků a osobností z řad politiků, novinářů a celebrit sportovního a kulturního života na Mladoboleslavsku.

Perný víkend pak čeká na osazenstvo redakce Boleslavského deníku. „V pátek se tady všichni zamkneme a začneme počítat. Počítám, že v sedmi lidech to budeme mít hotové někdy v noci z neděle na pondělí," prozradila šéfredaktorka Šárka Charousková. Kompletní výsledky, které vzejdou součtem pořadí na hlasovacích kuponech, na internetu a odborníků, pak bude znát jediný člen redakce. Ten výsledky uloží do příslušných obálek, k jejichž rozpečetění dojde až při samotném galavečeru. „Připomínám opět, že sportovní redaktor Jarda Bílek výsledky znát nebude. Je tedy zbytečné mu o ně telefonovat," hlásí Šárka Charousková, která podle svých slov také nebude tou osobou, která bude znát ono tajemství.

To se ale všichni dozví právě ve středu 26. března od 18 hodin. Letos se slavnostní vyhlášení vrací na místo, kde před 21 lety celá anketa začala.

„Přemýšleli jsme o vhodné lokalitě. Naposledy vyhlášení hostil Dům kultury, předtím Škoda Muzeum. My jsme se ale letos rozhodli, že ho vrátíme na palubovku sportovní haly," říká, k pro někoho možná dost překvapivé volbě, divizní šéf Deníku Jiří Macek.

Ten se po tříleté pauze opět ujme průvodního slova. Stejně jako patřil k Šimkovi Grossman, k Werichovi Voskovec a k Marešovi Hezucký, tak k Mackovi patří neodmyslitelně jeho parťák programový šéf rádia Signál Luboš Dvořák.

Oba si opět připravili pro návštěvníky slavnostního vyhlášení, na nějž je vstup samozřejmě zdarma, nejedno překvapení.

„Ano, mohu prozradit, že scénář je hotový. Vyhlášení bude jako z dřívějších dob to znamená, máme tam připravenou určitou divadelní linii, po níž se celý večer potáhne. Ke slovu určitě přijde také improvizace. O co půjde vám samozřejmě neřeknu. Nejlépe uděláte, když se přesně za týden do haly přijdete podívat," zve Jiří Macek.