Poslední z domácích turnajů před prázdninovou přestávkou absolvovali boleslavští karatisté v Ústí nad Labem. Na druhém kole národního poháru se opět výrazně zapsali do výsledkové listiny, a to zejména zásluhou Jakuba Pečenky. Ten byl jednoznačně nejúspěšnějším závodníkem celého turnaje, kterého se zúčastnilo na 250 závodníků z více než třicítky klubů.

Jakub Pečenka dominoval v nejpočetněji obsazené kategorii kata žáků 10-11 let. Všemi eliminačními koly a nakonec i závěrečným finále prošel bez zaváhání a připsal si už druhou výhru v této tříkolové soutěži, kde už nyní po dvou výhrách může slavit celkové prvenství.

Další zlato vybojoval Pečenka v kata týmů, kde mu společnost dělali oddíloví kolegové Tomáš Červinka a Martin Pech. Třetí nejcennější kov pak přidal také v kumite do 41 kg a se třemi zlatými medailemi se stal nejúspěšnějším závodníkem turnaje.

Karatisté Auto Škody přivezli z Ústí nad Labem ještě další medaile. Krůček za zlatem zůstal v kata nejmladších žáků Tomáš Červinka, který předvedl výborný výkon a prohrál nejtěsnějším možným způsobem 2:3. O bronz se v kumite dorostenců do 57 kg postaral Jakub Riedl, kterého ale limitoval zraněný kotník.

Pro většinu karatistů první polovina letošní soutěžní sezóny skončila. Důležitý turnaj má před sebou už pouze Filip Vít, který se za dva týdny vydá na významný mezinárodní turnaj do Rakouska a bude usilovat o nominaci na mistrovství světa.

Na konci prázdnin začne karatistům příprava na druhou polovinu roku. Na jeho konci čeká velkou část karatistů Auto Škody republikové mistrovství a také jubilejní dvacátá Vánoční cena Mladé Boleslavi.