V sobotu na mezinárodním turnaji Grand Prix České republiky v Ústí nad Labem vybojovala šestice reprezentantů Auto Škody Mladá Boleslav v hodnocení klubů mezi šedesátkou týmů z osmi zemí vynikající dvanácté místo.

Mladoboleslavští karatisté přivezli ze severočeské metropole jedno zlato, dvě stříbra a tři bronzy. V konkurenci téměř čtyř stovek závodníků získali také dvě bodovaná místa v první osmičce. Svými výsledky si někteří z karatistů mladoboleslavského týmu upevnili pozici na předních místech národního žebříčku pro postup na republikové mistrovství.

Nejlépe si vedl Filip Vít, který se opět dostává do vynikající formy. V kata juniorů dominoval a jasně zvítězil. Bronz přidal v kata mužů, kde v duelu o medaili porazil i svého největšího konkurenta v boji o nominaci na světový šampionát dorostu a juniorů Lukáše Vika z Liberce. Na třetí stupínek vystoupal také v kumite juniorů do 68 kg, když v semifinále prohrál až na praporky a v boji o bronz deklasoval soupeře z Německa před časovým limitem jasně 8:0.

Mezi více než třicítkou soupeřů se v kata žáků do 11 let až do finále probojoval Jakub Pečenka. V něm sice nestačil na soupeře z Českých Budějovic, ale potvrdil svou rostoucí úroveň v disciplíně kata. Mezi nejlepších osm v této kategorii postoupil také jeho oddílový kolega Martin Pech.

Své další velké medaile se dočkal v kata nejmladších žáků Tomáš Červinka. Mezi více než třicítkou startujících získal bronz a upevnil si pozici v postupovém žebříčku na prosincové republikové mistrovství. Spolu s Jakubem Pečenkou a Martinem Pechem získali v kata družstev žáků stříbrnou medaili, když nestačili až ve finále na starší žáky z Brna.

Body za čtvrtfinále si do žebříčku připsal Jakub Pečenka v kumite žáků do 41 kg a také Josef Bulíř v kategorii do 35 kg.

V sobotu čeká karatisty Auto Škody a další středočeské kluby měření sil v krajských přeborech, které letos opět bude hostit Česká Lípa. Z Mladé Boleslavi by se měla turnaje zúčastnit výprava více než pětadvaceti závodníků a reprezentanti Auto Škody budou usilovat o potvrzení svého vysokého postavení v rámci kraje.