Po prázdninové pauze začal nově složený tým basketbalistek Slovanky trénovat počátkem srpna, ale bez reprezentantek – Kracíkové, Červenkové a Milaniakové – ale již s novými posilami.

„Tým žen prošel velkou turbulencí – Uhrová ukončila sportovní činnost, Satoranská se sice dostala do širšího kádru české reprezentace, ale odchází do VŠ stejně jako Mircová. A samozřejmě chybí i Baltič, která má zálusk na Euroligu, což jsme jí nemohli splnit," komentoval odchody manažer František Chmela.

Po třech přípravných zápasech s BLC Sparta (75:15), reprezentací Mosambiku (57:82) a Gettingenem (78:66) se tým zúčastnil o víkendu Ilirija cupu ve Slovinsku.

S týmem zatím bude chybět Kracíková, která po dlouhé reprezentační sezoně odjíždí na dovolenou. „Byla nejlepší hráčkou v českém týmu U18 a následně vyrazila s výběrem 3 na 3 vedeným Míšou Uhrovou do Číny na Olympijské hry mládeže. Větší prostor tedy dostává Červenková," říká Chmela.

A k nově příchozím posilám říká: „Na všech pozicích bude výrazně větší konkurence – Harapesová, Matulková, Kuthanová. Přičemž Matulková je výborná i na pozici 2, takže s Minarovičovou máme úderné duo. Na křídlech se budou točit Šmídková, Severová a Bura se Zuzákovou. A pod košem budeme mít také větší rotaci – Simmons, Pelander, Kracíková, Červenková. Proti loňsku, kdy jsme se báli vyfaulování, letos bude větší rotace, což by mělo přinést důraznější obranu."

KÁDR SLOVANKY

Z loňského kádru zůstávají:
Kristýna Minarovičová – podle Chmely největší zlepšení v minulé sezoně – pozice 2.
Tereza Kracíková – pivot – letos hrála na U18 a na Olympiádě mládeže v Číně.
Lucie Červenková – pivot.
Josipa Bura – chorvatská reprezentantka – pozice 3/4.
Karolína Severová – pozice 3/4.

Nově příchozí posily:
Vrací se Kateřina Novotná ze Slavie Praha – křídlo.
Kapitánkou se stala Denisa Harapesová – také Slavie Praha – rozehrávačka.
Juniorská reprezentantka Tereza Matulková – VŠ Praha – rozehrávačka a pozice 2.
Hana Šmídková – VŠ Praha – pozice 3–4.
Sarina Simmons – ze Sf. Georghe, 4. týmu rumunské ligy – pozice 5.
Sofia Pelander – finská reprezentantka – pozice 5.
Karolína Kuthanová – začínala ve Slovance a nyní se vrací z BA Sparta – rozehrávačka.
Aneta Zuzáková – BA Sparta – zatím hostuje, je ještě juniorka – pozice 2.