Boleslavský atlet kategorie Masters Jiří Kukla si za dva měsíce splní svůj sen – zúčastní se Mistrovství Evropy veteránů. To hostí v polovině srpna německá Žitava.

Kukla se představí ve svých dvou disciplínách – a sice hladké stovce a dálce v kategorii nad šedesát let.

A jaké má vůbec v evropské konkurenci šance? „Porovnával jsem svůj stříbrný čas z mistrovství republiky s časy mých soupeřů a mohl bych se pohybovat někde okolo desátého místa. Účast v semifinále bych považoval za velký úspěch," prozradil Kukla na adresu běžecké trati.

Za svou silnější disciplínu ale považuje spíš skok daleký. „482 centimetrů by mohlo být někde mezi šestým a desátým místem," řekl boleslavský atlet, bývalý biatlonista a také nadšený tenista. V obou disciplínách bude měřit síly zhruba s pětadvacítkou soupeřů.

Na šampionátu se představí v nových tretrách, které dostal od svého sponzora – bezpečnostní agentury RA+spol.  „U nás v agentuře pracuje spousta lidí, kteří se věnují sportu, a proto také sport podporujeme," řekl za RA+spol. Milan Kvapil. „Pro Jirku by byl podle jeho slov úspěch do desátého místa, ale my mu samozřejmě přejeme ještě větší úspěch. Nové tretry by mu k němu mohli pomoci," dodal Petr Rajtr.

Do Německa na šampionát  se také chystá početná fanouškovská výprava. „Několik známých a kamarádů se prý přijede podívat, tak to bude pro mě o to větší motivace," řekl závěrem Jiří Kukla, který nové tretry slavnostně pokřtil pro štěstí kapkou šampusu.