Třetí podnik seriálu závodů horských kol Kolo pro život zavítal první červnovou sobotu do Jestřebích hor ležících v Krkonošském podhůří. Na této akci nechyběli závodníci boleslavského Alpine Pro – Author teamu. A zářili.

V hlavní kategorii dojel boleslavský Václav Ježek na druhém místě. Boleslaváci pak obsadili stupně vítězů v mužské kategorii 19 – 29 let.

Hlavní 50 kilometrová trať odstartovala v pravé poledne z Úpického náměstí. Celou trať charakterizují krátké velmi prudké výjezdy, mírná ale dlouhá stoupání, která svádějí k vysokému tempu jízdy, a nakonec i technické lesní sjezdy po kořenech a kamenech. Kvůli větru se i rovinaté úseky staly velmi nepříjemné a závodníci tedy prakticky žádnou možnost si na chvilky oddechnout.
Hned po startu se v prvním asfaltovém stoupání oddělila zhruba třicetičlenná skupina, ve které nechyběla většina bikerů boleslavského týmu. Jak se dalo očekávat, tak poměrně náročná trať postupem času začala čelo závodu redukovat. Zhruba v polovině trati, kde bylo několik krátkých asfaltových „stojek", se odpoutal Jan Hruška (Toyota Dolák MTB). Za Hruškou se pak vydala čtveřice pronásledovatelů, ve které měla tým Alpine dvojici jezdců Václava Ježka a Jana Strože.

Ani vzájemná spolupráce jim však nepomohla k dostižení Hrušky, který si svůj náskok pohlídal a s více než minutou náskoku zvítězil. Na výborném druhém místě dorazil do cíle Ježek před třetím v pořadí Petrem Dlaskem (Madeta Fitness/Specialized). Cílový spurt těsně prohrál Jan Strož, který dojel celkově pátý. Strož však s přehledem vyhrál svoji kategorii Muži 19-29 let, když ho na stupních vítězů doplnili další dva Boleslaváci – František Klouček a Martin Splítek.
Mezi ženami pak byla nejrychlejší mladoboleslavská závodnice Jana Kyptová (Alltraining racing Lawi team). Dlouhou trať na 85 kilometrů s velkým přehledem ovládl Jakub Šilar (JS Sport – Giant), který dříve také oblékal boleslavský dres.

Hradec Králové

Královéhradeckému okolí patřil 3. června dalšímu závodu seriálu horských kol Cyklomaraton Tour 2012.

Šedesátikilometrová trať vyznačující se širokými lesními cestami  s malým převýšením. Z Alpine Pro – Author Team se na tuto akci vydali dva bikeři Václav Ježek a Martin Turner. Výjezd z města a první kilometry v lese se celý peloton držel pohromadě a i díky tomu  zde panovala mírná nervozita a boj o pozice.

Zhruba na osmém kilometru přišlo jedno z mála prudkých stoupání, které startovní pole rozdělilo do skupin. Rovinatá trasa pak nedala mnoho možností výrazně míchat pořadím. Ježek se celý závod pohyboval na čele a v závěru nestačil pouze na vítěze Petra Dlaska (Madeta Fitness/Specialized). Třetí místo obsadil Jan Fojtík (Toyota Dolák MTB). Na celkovém 22. místě dojel boleslavský Martin Turner.