Litoměřice – Benátky 2:3 pp

Na skvělý vstup do předkola prvoligového play-off dokázali hokejisté Benátek navázat i v pondělí, kdy opět vyhráli na ledě Litoměřic v osmifinále hraném na tři vítězná utkání vedou aktuálně už 2:0. Série se do Benátek stěhuje ve čtvrtek, kde jí budou moci domácí ukončit, další možnost by v případě neúspěchu měli hned v pátek.

První třetina druhého duelu přinesla v litoměřické Kalich Aréně strhující podívanou a také dvě branky. Skóre pondělního duelu otevřel po čtvrt hodině hry domácí David Švagrovský, který využil přesilovou hru. Odpověď přišla dvě minuty před úvodní sirénou. Vyhození domácího Vítězslava Bílka zachytil na modré čáře Skalický, najel si na kruh a propálil Krále v domácí brance.

Druhá dvacetiminutovka už tak strhující nebyla, ale jeden gól přeci jenom k vidění byl. Také Benátky dokázaly využít přesilovku a byl to Vít Jonák, kdo poslal hosty poprvé v zápase do vedení.

V úvodu třetího dějství mohli hosté navýšit svůj náskok, ale Pabiška trefil jenom tyč a Špaček sám před Králem nenašel gólový recept. A tak přišel trest na druhé straně. Domácí vystupňovali svůj tlak, za nějž přišla vyrovnávací odměna v čase 57:23. Zdeněk Doležal vracel puk před branku po nepřesné střele Gorčíka a puk záhadným způsobem doklouzal až za Fučíkova záda.

Po šedesáti minutách zápas vítěze neměl, a muselo se jít do prodloužení. Po dvou a půl minutách hry jej ukončil benátecký Josef Skořepa, který tečoval dělovku od modré z hole Marka Pabišky. Benátky tak ze dvou venkovních zápasů vytěžily maximum a do sérii stěhují k Jizeře za příznivého stavu 2:0.