Bělá pod Bezdězem – Auto Škoda Mladá Boleslav 20:24

V pořadí šesté derby ve II. lize mužů mezi domácí Bělou pod Bezdězem a Auto Škodou Mladá Boleslav bylo derby se vším všudy. Bylo dramatické až do konce, přišlo hodně diváků a v závěru dopadlo lépe pro hosty z města automobilů. Bohužel, porážka pro Bělou asi pravděpodobně znamená po delší době sestup z druholigové soutěže.

Začátek prvního poločasu zvládli lépe hostující hráči Auto Škody, snažili se vycházet z kvalitní obrany a hrát rychlou házenou. To jim vycházelo a ve dvacáté minutě vedli již o šest branek 12:6. Potom ale polevili, začali se přizpůsobovat hrou soupeři a ten toho okamžitě využil a snížil do konce poločasu na rozdíl tří branek 12:9 ve prospěch Auto Škody.

Na začátku druhého poločasu hrála Auto Škoda opět svoji hru, dobrá obrana, rychlé protiútoky a proměňování šancí  ji opět dovedlo k náskoku o šest branek. Zdálo se, že zápas proběhne již v klidu. Ale po neproměnění dvou „trháků" a dvou sedmiček po sobě se zápas zdramatizoval. Domácí Bělé se podařilo postupně snižovat náskok až na rozdíl jedné branky sedm minut před koncem. Očekával se dramatický závěr. Boleslavští  hráči ho nakonec zvládli lépe, proměnili všechny  šance co si vypracovali na rozdíl od domácí Bělé, která udělal v závěru dvě technické chyby.

„Derby bylo jako vždy velmi dramatické. Musím poděkovat všem hráčům jakým způsobem ho zvládli. Je vidět , že pomalu mladí dospívají a dovedou si  poradit i ve vypjatých chvilkách derby i přes to, že proti nim nestál jen kvalitní soupeř," řekl k utkání trenér Boleslavi Petr Kulas .

Auto Škoda: Soukup, Palo – J. Janhuba  4, Váňa 1, Kuchta 7, F. Janhuba 5, Novák 3, Homolka 1, Picek 1, T. Houška 1, Šťastný 1, J. Houška, Polesný, Svárovský.

JAN POLESNÝ