Kolín – Auto Škoda 26:26

Ke svému prvnímu zápasu v novém ročníku II. ligy mužů v házené odjeli hráči Auto Škody do Ledče nad Sázavou kde hraje své zápasy domácí zápasy Kolín. V minulých  zápasech zde Auto Škoda nikdy nevyhrála. A právě tuhle nelichotivou bilanci chtěli hosté z Mladé Boleslavi změnit. Především chtěli zúročit letošní letní, velmi kvalitní příprav , kdy se soustředili především na obranu a rychlý protiútok. A právě kvalitní obrana a rychlý protiútok se stali hlavní zbraní hostí v prvním poločase. Házenkáři Auto Škody pozorně bránili, podnikali účinné rychlé protiútoky a dařilo se jim i proměňovat šance.Ve druhé části prvního poločasu se jim povedl „trhák" a na konci poločasu svítil stav na ukazateli 12:16 pro hráče boleslavské hráče. Trenéři doufali, že podobně proběhne i druhý poločas a hosté zde konečně vyhrají. Začátek druhého poločasu tomu nasvědčoval. Hned z prvního protiútoku zvýšili hosté na 12:17 a dostali hned po nepovedeném útoku Kolína jít do rozdílu šesti branek. Ale z ničeho nic se přestala dařit střelba, neproměňovali se šance, hosté výrazně ubrali v obraně a naopak soupeř z Kolína se chytil. Postupně stahoval náskok hostů, až se ujal ve dvacáté minutě vedení 21:20. Potom se konečně hosté vzpamatovali a začali hrát to co předváděli v prvním poločase. V dramatickém konci, se nepodařilo ani jednomu týmu strhnout vítězství na svoji stranu a kvalitní zápas skončil remízou 26:26.

„Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že si přivezeme bod z Kolína, byl bych spokojený. Ale takhle je spokojenost jen na půl. Zahráli jsme parádní první poločas, hráči plnili všechno, co jsme po nich chtěli. Vycházeli  jsme z kvalitní obrany a z kvalitního rychlého protiútoku. Dařilo se nám, na co jsme sáhli a tím jsme zaskočili soupeře. Bohužel, nepochopitelný výpadek dvaceti minut ve druhém poločase nás připravil o vítězství. Jak na hráče padne „deka", těžko se z ní dá vylézt. Toho přesně využili hráči zkušení hráči Kolína. Zápas byl díky oběma mužstvům kvalitní a dramatický až do samého závěru. Nakonec, myslím byla spravedlivá remíza, my za první poločas a soupeř za druhý. Musím ale pochválit hráče, že dokázali na konci zápasu vylézt z deky a bojovností  vydolovat důležitý bod," řekl k utkání trenér hostí Petr Kulas .

Auto Škoda: Kuka, Soukup – J. Houška 2, Váňa 3, Picek 1, Homolka 8, J. Janhuba 3, F. Janhuba 4, V. Kuchta 5, Pavlíček, Novák,  Svárovský, Polesný.

Auto Škoda B – Vršovice 30:20

Ke svému třetímu zápasu nastoupilo domácí „béčko" doma proti Loko Vršovice. Po minulé porážce od Mělníka chtěli hráči Auto Škody předvést mnohem lepší výkon. A proto se hned od samého začátku snažili hrát rychlé protiútoky, kterým by soupeř nestačil vzdorovat. A to se i dařilo, navíc dobře bránili a soupeř postupně na domácí nestačil. Proto skončil první poločas rozdílem třídy 16:7. Druhý poločas byl podobný prvnímu, kdy se domácí snažily hrát rychle dopředu. Skóre bylo v jednu chvíli až o dvanáct branek pro domácí. Časem si zahrála celá lavička a soupeři se podařilo zkorigovat  až na konečný výsledek 30:20.

„Je vidět, že béčko a áčko trénují spolu. Dařil se nám často rychlý protiútok, z kterého padaly snadné branky. I obrana byla obstojná. Pokud budou hráči přistupovat k rezervě i nadále stejně, mohli by jsme patřit k lídrům soutěže. Hráči si musí uvědomit , že cesta do A týmu vede přes kvalitní výkon v béčku," řekl k utkání trenér domácích Radovan Kábrt .

Auto Škoda B:  M. Beneš, Palo – T. Houška 3,  Svárovský 1, T. Beneš 5, Krčmář 2, Šupej , Šťastný 9, Fól 1, Pavlíček 3, Janoušek 3, Kábrt 2, Kulas, Novák 1.

JAN POLESNÝ