V 5. kole 1. ligy národní házené mužů odcestovali házenkáři Podlázek do Tymákova. Začátek utkání patřil právě hostujícímu týmu, který si vypracoval mírný náskok 3:1 a dokázal ho postupně navyšovat. Dařilo se útoku ve složení Kryštof Kučera, Martin Černý a Michal Barabáš, kteří byli podpořeni o výtečně hrající obranu ve složení Petr Kešner, Pavel Mikulecký, Jan Doležal a s vynikajícím brankářem Lukášem Milerem, který právě v první půli hlídal svou svatyni a přiváděl soupeře do rozpaků.

Když zbývalo do konce půle 5 vteřin, Kryštof Kučera napřáhl svou levačku a zhruba z 12 metrů vymetl pravou šibenici Majerovi branky. Díky tomu šli Podlázečtí do kabin za stavu 11:5. Do druhého poločasu se šlo s tím, že se nesmí polevit a udržet si náskok.

Domácím se ale začalo více dařit a dotáhli se na rozdíl tří branek. Díky trpělivé hře v útoku se dařilo náskok udržovat a i když domácí ke konci hodně dotahovali, konečný výsledek 17:19, který vyřkl rozhodčí Jan Baumruk z Kyšic, mluvil pro Podlázky.

Radost Podlázek je o to větší, že Tymákov dokázaly porazit poprvé a právě na jejich půdě, odkud se body moc nevozí a po pěti odehraných zápasech se usadily na prvním místě tabulky.

Tymákov – Podlázky 17:19

Sestava: Miler, Tišler – Mikulecký, Doležal, Kešner, Sobotka, Kuta – K. Kučera 11, Černý 3, M. Barabáš 4, M. Kučera 1, Ulman.

Pořadí po 5. kole: 1. Podlázky 7, 2. Nýřany 7, 3. Krčín 7, 4. Přeštice 6, 5. NH Brno 6, 6. Plzeň 5, 7. Tymákov 5, 8. Studénka 5, 9. Rokytnice 5, 10. Nezvěstice 4, 11. Opatovice 3, 12. Dr. Brno 0.