Auto Škoda Mladá Boleslav – Nové Veselí 24:27

Favorit nastoupil do zápasu v plné sestavě, která měla za úkol v úvodu utkání vytvořit potřebný náskok a poté nasadit hráče ze širšího kádru. Hned druhý den jej totiž čekal extraligový duel proti pražské Dukle. Očekávaný scénář se však nekonal! Nadšeně hrající domácí totiž donutili soupeře z nejvyšší české soutěže ukázat pravé házenkářské umění.

„Bylo to fantastické. Byl to super zápas. Ještě teď jsem plný dojmů,“ popisoval jenom těžko nevšední sportovní zážitek předseda boleslavského oddílu Bruno Kelava. „Soupeř sice po celou dobu zápasu vedl, ale my jsme drželi krok až do konce,“ dostal se přeci jenom k hodnocení zápasu.

Tradiční středeční setkání tipérů bylo společně s koncem podzimní Tip ligy ve Dlouhé Lhotě letos poslední. Právě v místní hospůdce Pod Lípou je největší bašta tipérů tradiční soutěže Boleslavského deníku.
Známe pětatřicátého vítěze Tip ligy

V něm si sice Nové Veselí udržovalo mírný náskok, pořád ale muselo být ve střehu. Rozdíl byl totiž maximálně čtyřbrankový, tu a tam se ale domácí dostali až na rozdíl jediného gólu. „Kluci hráli fantasticky, za hranicí svých možností. Na hřišti nechali i ten poslední atom sil. Nemohu jim nic vytknout,“ hodnotil Kelava. A dodal: „A fantasticky nám chytal brankář Kuka. Ten kolikrát chytil i nemožné!“

Nadšeně hrající domácí si užívali nejen konfrontaci se špičkovou házenou, ale také nadstandardní návštěvu a podporu z hlediště, kde se sešla více jak stovka příznivců mladoboleslavského sportu. „Říkám si, že je škoda, že se takové zápasy nehrají častěji,“ povzdechl si Kelava, který je zároveň i trenérem boleslavského áčka. Tomu patří aktuálně po devíti odehraných kolech druhé ligy pátá pozice v tabulce.

Nyní budou moci čerpat zkušenosti získané v pohárových zápasech, kde kromě páteční porážky dokázali o kolo dříve vyřadit prvoligový Náchod. „Rozdíl mezi námi a Novým Veselým byl hlavně ve fyzických dispozicích hráčů. Oni byli všechno dvoumetroví pořízci. Jejich spojky dokázaly střílet z patnácti metrů tak, že náš brankář vůbec nic neviděl. A také se v závěru projevily zkušenosti z těžkých extraligových zápasů. My přeci jenom takové zápasy normálně ve druhé lize nehrajeme,“ dodal Bruno Kelava. Už v sobotu hrají Boleslavští doma od 15 hodin s Jabloncem.

BASKETBAL - ilustrační foto.
Pastelky doma přejely své soupeřky