Buldogs Brno – Billy Boy Mladá Boleslav 4:5

V posledních letech neměli boleslavští florbalisté s brněnskou halou dobré zkušenosti. Prostě se jim tam nedařilo. To se ale snad podařilo zlomit o tomto víkendu. Kousající Buldoky tady přehráli 5:4 a mají další tři body do extraligové tabulky.

Zápas začal šancemi na obou stranách, ale první gól padl až po čtvrt hodině hry. Střelec Curney si s nahrávačem Novotným prohodil obvyklé pozice a byla z toho využitá přesilovka a boleslavské vedení. Pak si zahrálo Brno přesilovku, a dokonce dvojnásobnou. Postupně byli totiž vyloučeni Jaromír Ekl za bránění ve hře a Tomáš Novák dokonce na pět minut za hru vysokou holí. Tuto výhodu domácí využili, když balonek vykombinovali na Jiřího Koutného, který vyrovnal.

Domácí to namlsalo a ve druhé třetině odskočili do vedení 3:1. Hosté se ale zaskočit nenechali a po „chroustí" akci bylo sníženo Tomášem. Sílící boleslavský tlak přinesl vyrovnání na ose Novotný – Ekl. A jelikož se následně trefil Pluhař šla Boleslav do kabin za vedení 4:3.

Domácí Kadlec ale ve třetí třetině na 4:4 a dál se čekalo na rozuzlení. To nakonec přinesl druhý Chroust – Tadeáš. Ten využil k vítěznému gólu Křenkovy rozehrávky volného úderu.

Branky: Coufal, Koutný, Ondráček, Kadlec – Novotný, Tomáš Chroust, Ekl, Pluhař, Tadeáš Chroust. Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 1:2 navíc Novák (MB) 5 minut. Využití: 2:1. Diváci: 540.