Futsalisté divizního Malibu Mladá Boleslav zažívají hodně nepovedenou sezonu. Před posledním víkendovým kolem jsou v tabulce třetí nejvyšší české soutěže na osmém místě dvanáctičlenné tabulky.

Pro tým, který skončil v posledních dvou ročnících Divize A shodně na čtvrtém místě, to tak je nejhorší sezona v jeho devítileté historii. „Bohužel letos máme obrovské trable se sestavou. V jednu chvíli jsme měli dokonce dvanáct zraněných hráčů najednou,“ objasňuje jednu z příčin letošního nezdaru manažer Ondřej Pechanec. Řadu zápasů tak musela odehrát sestava totožná se soupiskou „B“ mužstva. „Je jasné, že už tak široký kádr budeme muset pro příští sezonu ještě rozšířit,“ hlásí první naplánované změny prezident klubu Jakub Skramužský, který je sám na listině zraněných hráčů.

„Paradoxně se všichni hráči, kromě jednoho, zranili při velkém fotbale a nikoliv v hale,“ dodává kouč Jaroslav Bílek.

Ten musel sám v nouzi nejvyšší do několika mistráků sám nastoupit. „Pracujeme už na nějakých posilách hlavně z řad mladých talentovaných hráčů. Pár jich máme vyhlédnutých, s několika už jednáme. Navíc si o přeřazení do áčka hlasitě řeklo několik hráčů z rezervy,“ doplnil Bílek, s tím, že s několika hráči se klub po sezoně rozloučí.

Malibu má ale i dobré zprávy. Po dvou sezonách neoptimálního rozpočtu a finanční nejistoty se totiž podařilo klubu sehnat generálního partnera. Tím se stala projekční kancelář ABACO Solutions s.r.o. poskytující služby v digitálním inženýrství a konstrukci pro automobilový průmysl.

Její majitel Attila Baláž předal také na domácím zápase s Brandýskem kapitánu Ondřeji Pechancovi symbolický šek stvrzující spolupráci. „Jsme rádi, že se nám podařilo najít generálního partnera, a věříme, že naše spolupráce bude úspěšná a k prospěchu věci,“ poznamenal prezident Jakub Skramužský.

„Pro spolupráci jsme se rozhodli z důvodu,  že podobně jako naše společnost i management Malibu  věnuje   hodně úsilí k vytvoření skvělého a funkčního týmu, a samozřejmě jsme rádi ze můžeme podpořit místní talentované sportovce,“ doplnil jednatel společnosti ABACO Solutions s.r.o.  Attila Baláž, který v hledišti s napětím sledoval dramatický zápas Malibáků v růžových dresech proti vedoucímu celku soutěže.

V nově nastartované spolupráci však nepůjde pouze o futsal. „Na červen chystáme ve spolupráci s ABACO Solutions a městem Dolní Bousov charitativní fotbalový turnaj, jehož výtěžek půjde na dobročinné účely,“ prozradil další plány Skramužský. Podle jeho slov se turnaj na dolnobousovském hřišti uskuteční v sobotu 23. června a v jednání je účast několika zajímavých týmů a osobností.  Příchozí nebudou samozřejmě ochuzeni o vynikající občerstvení a připraven bude také program pro dětské návštěvníky.

(pi)