„Konečný výsledek je lepší, než byla předvedená hra. V důležitých pasážích nás dnes podržel brankář,“ hledal po utkání trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera nedostatky ve hře svého týmu.

Utkání se neslo ve slavnostní atmosféře, s kariérou se totiž rozloučil veterán Jiří Bouška. Ten odehrál první střídání zápasu v útočné formaci po boku bratra Pavla a dlouholetého spoluhráče Petra Novotného. Jiří Bouška zakulatil svůj počet startů v nejvyšší soutěži na 365, v nichž zaznamenal celkem 208 gólů a 143 asistencí.

Po bezbrankové úvodní třetině narušil slavnostní průběh večera Radek Krajcigr. Útočník, který do České Lípy odešel v létě na hostování právě z Boleslavi, se ve 22. minutě dostal k míčku a překonal domácího brankáře Musila.

Ještě před druhou přestávkou však domácí zvládli skóre otočit. O srovnání se zasloužilo produktivní duo Jiří Curney – Jan Natov, prvně jmenovaný z rohu hřiště našel svého parťáka a ten se nemýlil. Obrat na 2:1 potom zajistil obránce Jan Jelínek.

„Zápas rozhodlo neproměňování šancí v prvních dvou třetinách a obdržení gólů na začátku třetí třetiny,“ hodnotila po utkání trenérka hostujícího týmu Lenka Bartošová.

Bývalý hokejový obránce Patrik Hučko funguje u ligových fotbalistů Zlína jako masér a kustod.
Masér Hučko: Nejsem cestovatel, ale v Rusku jsem se přestal bát létat

Ze třetí třetiny bylo totiž odehráno jen dvacet pět sekund, když se domácí radovali potřetí. V probíhající přesilovce Curney opět připravil palebnou pozici pro Jana Natova. Nejproduktivnější hráč soutěže Jiří Curney ke dvěma nahrávkám nakonec přidal i gól, když zvýšil už na 4:1 pro Technology.

Opora Boleslavi tak nadále navyšuje rekordní bodový zisk nasbíraný v rámci jedné sezony. Předchozí maximum Patrika Dóži, které tehdy chodovský útočník stanovil v sezoně 2016/17 na 74 bodů, překonal Curney v minulém utkání na palubovce Královských Vinohrad. V součtu s tříbodovým ziskem proti Lípě má aktuálně 78 bodů.

Potom sice českolipští florbalisté nevyužili přesilovku, po jejím skončení však přeci jen dokázali korigovat skóre. Nahození Slaného tečoval před Musilem Dominik Jansa a snížil na rozdíl dvou branek.

O pouhých dvacet sekund později ale vrátil domácím třígólový náskok Jakub Gruber, který po Pluhařově pasu zamířil přesně do pravého rohu soupeřovy branky.

Potom ještě hostujícímu týmu svitla naděje, Jiří Curney se provinil proti pravidlům a nabídl tak Lípě možnost přesilovky. Namísto tradiční výhody pět proti čtyřem se trenérka Lenka Bartošová rozhodla sáhnout k power play, stáhla ze hry brankáře a vyslala na palubovku šest hráčů.

Odvážný tah ovšem k úspěchu nevedl. Její tým gól nedal, naopak sám inkasoval. Jan Natov vystihl rozehrávku, zmocnil se balonku a poslal ho do odkryté branky, čímž završil hattrick. Hosté i nadále zkoušeli snížit při hře bez brankáře, za což byli ještě jednou potrestáni.

Na konečných 7:2 upravil skóre dalším gólem do prázdné branky Petr Novotný, který využil riskantní rozehrávku obránce Štěrby a přes dva hráče Lípy zamířil přesně.

„I přes to, že jsme zápas měli převážnou dobu pod kontrolou, tak naše hra musí mít vyšší úroveň,“ prohlásil domácí kouč a sportovní manažer v jedné osobě Jan Pazdera.

Boleslav nadále zůstává na vedoucí příčce ligové tabulky před druhou Spartou. Do konce základní části chybí odehrát už jen čtyři utkání. To příští čeká na Technology až v pátek 8. února, kdy se představí na hřišti ostravského FBC.

Technology Mladá Boleslav - Česká Lípa 7:2

Branky: 27. Natov (Curney), 31. Jelínek (Tomašík), 41. Natov (Curney), 49. Curney (Natov), 54. Gruber (Pluhař), 56. Natov, 59. Novotný – 22. Krajcigr (Petr Novotný), 53. Jansa (Slaný). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 590.
Boleslav: Musil – Jelínek, Höffer, Krzyžanek, Zakonov, Řehoř, Novák – J. Bouška, Petr Novotný, P. Bouška – Bína, Curney, Natov – Tokoš, Tomašík, Gruber – Tom. Chroust, Pluhař, Tad. Chroust.
Česká Lípa: Dvořák – Tichý, Dzierža, Mlejnek, Kadlec, Karel, Jansa, Pastor, Petr Novotný, Slaný, Kněžour, Jirsa, Štěrba, Krajcigr, Vlček, Ekl.

Ilustrační foto
Také mladí Bruslaři sekli lídra

Michal Konvalina