Superfinále je na program v pondělí 17. dubna od 16:00 v pražské O2 areně. Mladá Boleslav si v boji o titul zahrála jen v roce 2015 a podlehla tehdy Tatranu Střešovice 6:7 po samostatných nájezdech. Chodov se v něm představil v letech 2013 a loni. Napoprvé podlehl Vítkovicím 3:4 a o tři roky později stejného soupeře zdolal 5:4.

V pražské Aréně Sparty na Podvinném mlýně před 664 diváky rozhodl v čase 69:44 exstřešovický útočník Jan Natov. Hattrick si v dresu vítězů připsal Tomáš Chroust.

Mladá Boleslav v utkání dvakrát vedla, ale pak musela dohánět ztrátu. V šesté minutě otevřel skóre Tomáš Chroust a bleskově vyrovnal Ullmann. Na druhou trefu střelce zápasu z 26. minuty odpověděli ve druhé třetině Marek Beneš s Janem Svobodou, ale v čase 56:25 vynutil prodloužení opět Tomáš Chroust. Sérii rozuzlil 16 sekund před koncem nastavení střelou ze středu Natov.

"Nehrálo se moc pohledné utkání, ale to se dalo po včerejšku očekávat. Byla to vydřená výhra, dnes jsme ukázali naši morální sílu. Děkuji Tatranu za kvalitní sérii, v které hrál velmi dobře a donutil nás předvést to nejlepší. Těšíme se na finále," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

"Ve velmi vyrovnaném utkání jsme bohužel prohráli smolným gólem, který rozhodl celou sérii. Jsme pyšní na naše hráče a jejich výkony v celém play off," uvedl asistent trenéra Střešovic Daniel Fišer.

V Ostravě před 493 fanoušky odpověděl na úvodní Strachotovu trefu dvěma góly domácí Delong, ale v druhém dějství otočili stav Tomáš Sýkora s Kotlasem. V 48. minutě sice vyrovnal Jakubec, ale pak rozhodl dvěma góly Sýkora, který dovršil hattrick.

"Tato sezona pro nás byla v mnohém nová a možná až zpětně doceníme tento úspěch. Je před námi ještě jeden zápas, který určitě chceme vyhrát. Chtěl bych poděkovat Vítkovicím za skvělou sérii, ve které zkusily úplně všechno. O to víc si cením, že jsme to zvládli," prohlásil trenér Chodova David Podhráský.