Florbalová extraliga už zná jména prvních dvou semifinalistů. Společně s Mladou Boleslaví, která přešla přes pražskou Spartu, slaví po v nejkratším možném čase po čtyřech zápasech postup také Střešovice.

Třetí utkání série v sobotu na domácí palubovce patřilo opět Mladé Boleslavi. Tak podruhé v řadě dokázala uhájit čisté konto, když Spartu porazila 4:0. V nedělním zápase na Podvinném Mlýně tak mohli Technologové v případě výhry postoupit do semifinále. A to se jim také po výsledku 10:3 podařilo.
„4:0 se počítá v jakémkoliv sportu, takže super! Výsledek série sice vypadá jasně, ale i ty zápasy mohly být snadnější. Někdy to byla dřina," upozorňuje na houževnatost pražského soupeře boleslavský útočník Ondřej Fojta.

Zatímco první zápas v Aréně Sparty byl v pondělí gólově hodně chudý, tentokrát se hostující tým postaral o průvan na světelné tabuli. V první třetině skóroval hned čtyřikrát!

Na Gwuźdźovu střelu ze čtvrté minuty navázal Tomáš Chroust zakončující rychlou kombinaci. Pak Jiří Bouška využil sparťanského zaváhání u vlastní brány a produktivní třetinu završil Pluhař, jehož přízemní střela prošla Benešovi pod tělem do brány.

Sparta se ani za nepříznivého stavu 0:4 nevzdávala, ale když už se dostala do šance, narážela na boleslavského brankáře Rytycha. Jeho neprůstřelnost v sérii trvala neuvěřitelných 159 minut a 56 vteřin!

Spartě potřebovala na gól až přesilovku 5 na 3 po současném vyloučení Tomáše Chrousta a Jelínka. Hned za deset vteřin využil dvojnásobnou výhodu Ježek zakončující kombinaci u pravé tyče.

Uklidňující gól na 5:1 vstřelil hned po 73 vteřinách třetí třetiny Jiří Bouška a Mladá Boleslav kráčela do semifinále! Krásný průnik Pluhaře pak vynesl hostům trestné střílení, které sice Pavel Bouška neproměnil, ale pak Gwuźdź druhou krásnou střelou v zápase proměnil přesilovku.

Skóre dál narůstalo, na 7:1 lehce zvyšoval Fojta na druhé straně prošla do brány střela Marvánka.

V následné přesilovce Sparta ještě zkusila hru bez gólmana, ale přes půl hřiště trefil prázdnou bránu Pavel Bouška. Po třetím sparťanském gólu Rodiny uzavřeli skóre na 10:3 Curney s Novákem. V závěru si zahrál i junior Daniel Štěrba.

Boleslav si může do dalších bojů play-off zakládat na skvělé defenzivě – ve čtvrtfinále inkasovala ve čtyřech zápasech jen šestkrát. „To mi v první chvíli ani nedošlo. Je to super! Dva zápasy bez inkasovaného gólu, to je bomba. Z toho musíme vycházet," komentoval skutečnost Fojta.
Ten sám je členem třetí boleslavské formace společně s Rožnovjákem a Salátem. Právě tato trojka se ve čtvrtfinále prosazovala nad očekávání. „Něco jsme si řekli k obraně a z toho to vycházelo. Od dobré obrany jsme to tlačili do útoku. A samozřejmě jsme měli i štěstí v zakončení," prozradil Fojta.

Technology – Sparta 4:0

Branky a nahrávky: 3. Fojta (Rožnovják), 33. Curney (P. Bouška), 46. Jelínek (P. Bouška), 54. Jelínek (Curney). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 512.

Sparta – Technology 3:10

Branky a nahrávky: 31. Ježek (Svatoš), 47. Marvánek (Kadoch), 52. Rodina (Jaroš) – 4. Gwuźdź (Ekl), 12. Tom. Chroust (P. Bouška), 16. J. Bouška, 19. Pluhař (Ekl), 42. J. Bouška, 46. Gwuźdź (Křenek), 47. Fojta (Salát), 50. P. Bouška, 59. Curney (P. Bouška), 60. Novák. Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 377.