Atraktivní podívanou slibuje už nyní červnový charitativní florbal v Benátkách nad Jizerou. Podpoří ho totiž celá řada známých osobností. Mezi nimi by neměla chybět olympijská vítězka ze Soči a zároveň vítězka ankety Král bílé stopy Eva Samková. Nebude to zdaleka jediná reprezentantka snowboardingu.

„Je tomu skutečně tak. Je dokonce možné, že toto úspěšné sportovní odvětví bude mít jeden tým na turnaji. Vedle Evy Samkové to bude jeden z jejich trenérů Jakub Flejšar nebo účastník paralympiády Tomáš Vaverka," vysypal z rukávu zřejmě největší letošní trumfy hlavní organizátor akce – sportovní komentátor Radiožurnálu Pavel Petr.

Jako tradičně se seznam startujících dolaďuje ještě den před turnajem. Letos je poprvé dvoudenní a výtěžek akce má už teď svého jistého příjemce. Stane se jím šestnáctiletý Pavel Boška z Benátek nad Jizerou. Chlapec, kterého srazilo v roce 2011 auto na Pražské ulici a dnes je odkázán na péči své matky. Finanční prostředky alespoň z malé části pomohou zajistit léčebný pobyt v lázních Klimkovice.

Jedním z účastníků turnaje pak bude fotbalista Jan Chramosta. „Má to pro mě zvláštní příchuť. Chodil jsem do stejné školy jako právě Pavel. Proto budu rád, když přijde co nejvíc lidí a nějaké peníze se vyberou. Jako samozřejmost beru i to, že pochopitelně sám Pavlika finančně podpořím," slíbila opora třetího týmu Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav.

Do akce se, jako každoročně, zapojí také výběr Boleslavského deníku. V jeho dresu by se například mohli objevit náměstek mladoboleslavského primátora Jiří Bouška, hokejisté David Vrbata, Radan Lenc a Tomáš Hyka nebo sportovní redaktor Novy Petr Plintovič. O přípravách akce, a především o jménech na soupiskách, vás průběžně budeme informovat.

Jisté je jedno – letošní charitativní florbal se v Benátkách nad Jizerou uskuteční 6. a 7. června.