Na posledním turnaji jarní části sezóny v sobotu boleslavský karatista Filip Vít z mladoboleslavské Auto Škody potvrdil svou vynikající výkonnost. V silné mezinárodní konkurenci vybojoval v kata dorostu stříbro. Od zlata ho navíc dělil jen pověstný vlásek.

Bez jakéhokoli zaváhání v konkurenci třicítky závodníků z osmi evropských zemí postoupil až do finále. Postupně porazil soupeře z Itálie, Švýcarska i Rakouska s jasným výsledkem 5:0. V semifinále poměřil síly s Martinem Müllerem z pražského klubu Vision, který ale v Rakousku startoval za Slávii Liberec. Boleslavský reprezentant zvítězil 3:2 a mohl se těšit na finále se Švýcarem Röschem.
Bohužel klimatizace ve sportovní hale v Salcburku vedro příliš nezvládla, a tak se stalo, že náš závodník nedokázal ve finále předvést očekávaný výkon. Při docvičení své kata by zřejmě jasně zvítězil, protože i výkon jeho soupeře nebyl zdaleka výborný. Stříbro a zisk medaile bylo splněním výkonnostního cíle na tomto vrcholu jarní části sezóny.

Na výkonu boleslavského karatisty byl sice patrný tréninkový výpadek v závěrečné části přípravy, ale co nevyšlo na jaře, vyjde v další polovině roku po prázdninách.

To, že se příprava ne zcela vydařila potvrdila druhá disciplína kumite. Přes maximální snahu Vít v prvním kole bojoval s chorvatským reprezentantem. Bohužel při použití nových pravidel ani jednou současně dva rozhodčí žádnou techniku neohodnotili a na praporky nakonec nejtěsnějším poměrem 2:3 přiřkli vítězství soupeři. Chorvat pak postoupil do finále a Vít mohl bojovat v opravách. Bohužel byl příliš přemotivovaný a navíc rozhodčí značně unavení, a tak v duelu s Italem nakonec našeho závodníka po několika údajných kontaktech diskvalifikovali.

Austria Open bylo dalším zdrojem cenných zkušeností a potvrdilo, že za pomoci vynikajících trenérů Ivy Keslové a Jakuba Tesárka může boleslavský závodník výborně konkurovat zahraniční špičce.