To byla jízda. Po třech letech se vrátilo vyhlášení ankety Sportovec Mladoboleslavska do výhradních pořadatelských rukou Boleslavského deníku. „V redakci nám bylo hned jasné, že sáhneme po osvědčeném duu Macek Dvořák. Jsou sehraní a navíc většinu sportovců znají osobně a mohou na ně během vyhlašování vytáhnout nějakou tu perličku," prozradila jasnou volbu šéfredaktorka Boleslavského deníku Šárka Charousková.

Jiří Macek, bývalý šéf téhož média, aktuálně působící na pozici krajského šéfredaktora, také neskrýval nadšení z návratu ke kořenům: „Pamatuji si i ty první ročníky ve sportovní hale. Když přijela Amfora. Pak také stěhování do Škoda Muzea, kde jsme vyráběli obrovské vylomeniny a jsem rád, že jsem letos opět mohl být naplno u toho."

Vylomeniny? Jen vzpomeňte, když Macek s Dvořákem lezli na začátku jednoho z programů z popelnice. Nebo neváhali přímo na pódiu postavit obrovskou U-rampu, či dokonce celou hospodu s výčepem a v ní vařili oceněným teplé párky. O různých převlecích ani nemluvě.

„Hned jsme věděli, že galavečer musí mít nějaké téma. S Lubošem Dvořákem jsme měli několik pracovních verzí, nakonec jsme se rozhodli pro výdejnu skladu," popisuje Jiří Macek, jak vlastně vznikal scénář a nápad postavit přímo na palubovce sportovní haly výdejní okénko. To vyrobil na zakázku Luděk Dohnalík.

Další obava byla z publika. „Přiznávám, že jsme se trochu báli účasti. Přeci jenom, když jsme zjistili, že se ve stejném termínu bude hrát první kolo hokejové baráže, trošku jsme zezelenali. Ale s termínem už v našlapaném programu sportovní haly hýbat nešlo," prozradila své černé můry Šárka Charousková, jinak sama také obrovská fanynka boleslavského hokeje.

„Během ladění scénáře jsme se domluvili se sporťákem Jardou Bílkem, že bude průběžný stav zápasu Boleslavi s Kladnem sledovat na internetu a dávat nám zprávy. Nakonec je křičel sám na celou halu," prozradil druhý z moderátorů Luboš Dvořák, známý to programový šéf Rádia Signál.

Do haly se členové redakce přesunuli okolo třetí hodiny odpolední, tři hodiny před plánovaným startem galavečera. „Museli jsme tam navozit spoustu rekvizit, medaile, občerstvení a další věci. Nakonec nám to naplnilo celá dvě auta," prozradil ke „stěhování národů" Macek.

Ten sám přiznal, že byl trochu nervózní. „Já byl nervózní z ostatních. Z toho jak byli klidní," hlásil s úsměvem.

Atmosféra začala mít tu správnou hustotu hodinu před začátkem akce. To se do haly začali trousit první vystupující mažoretky a bojovníci z Universal Fighters Teamu.

Ladili se poslední věci ve scénáři (jehož existovaly asi čtyři naprosto rozdílné verze a nikdo nevěděl, která je která), škrtalo se a dopisovalo, dávali se dohromady předávající a zástupci za sportovce, kteří bohužel nemohli dorazit. Někteří hráli tou dobou své zápasy, někteří byli mimo republiky a někdo se omluvil z „jiných" důvodů.

Nicméně drtivá většina jich byla ve sportovní hale. A proti černým scénářům dorazila i spousta diváků. „Nakonec jsme jich spočítali na 250. Musím jim všem poděkovat, že s námi ty dvě hodinky strávily a vytvořili skvělou atmosféru. Věřím, že se jim vyhlášení v našem provedení líbilo, a slibuji, že za rok to bude ještě lepší," řekl spokojeně Jiří Macek.

Ten nakonec předvedl se svým parťákem to co umí nejlépe dokonalou improvizaci. Scénáře se sice drželi, alespoň co se pořadí oceňovaných kategorií týká. Co se vystupujících týká, tam to byla skutečně čistá improvizace. „Stačilo vždycky mrknout okem a věděli jsme od kolegů, jaká je situace," hlásí hladký průběh večera i přes komplikace Macek.

Mistr světa ve footbagu Jan Weber musel po rozcvičce do nemocnice (psali jsme včera), tanečnice streedance byly objednány až na 19. hodinu. „Přitom ve scénáři jsme měli jejich vystoupení na 18.30," směje se moderátor.

Všechno ale dokázali prodat tak, jako by vše běželo jako po drátkách. „V té uvolněné atmosféře, to byla paráda moderovat," dodává.

A co za rok? „Nechte se překvapit. Už v hlavě něco mám, bude to velké," říká na závěr. Těšíte se tak jako my?