Auto Škoda – Brandýs B 61:39

V sobotním utkání je čekal na palubovce „devítky“ papírově slabší béčko Brandýsa, které je tradičním, ale nepříjemným soupeřem.

Chléb se začal lámat ve čtvrté čtvrtině. Ve druhé minutě bylo dokonce vyrovnáno, pak ale přišly chvíle Mladé Boleslavi. Ušetřené síly z dosavadního průběhu a rychlý basketbal vycházející z velmi dobré a těsné obrany znamenal drtivou šňůru 19 bodů. Brandýs dokázal dát další body až v deváté minutě, kdy domácí tým již vedl jasným rozdílem. Mladá Boleslav zlepšila i útočné doskakování a nakonec zvítězila po velmi vyrovnaném průběhu během prvních tří čtvrtin přesvědčivě  61:39. Za tímto výsledkem se skrývá poctivá práce všech hráček týmu a dodržování pokynů trenéra.

Auto Škoda: Antošová a Dřevová po 15, Michálková a Paurová po 8, Ondrášiková 4, Chmelová a Matoušková po 3, Baboráková a Kolářová po 2, Tůmová 1, Vitovská.

Auto Škoda – Louny 83:71 PP

V neděli čekal Mladou Boleslav silnější soupeř, se kterým měla v letošním roce bilanci 0:2 na zápasy, v tabulce stejný počet bodů a tak měla soupeřkám co oplácet.

Louny přijely sice v sedmi hráčkách, přesto je nešlo podcenit. Utkání bylo vyrovnané hned od prvního hvizdu rozhodčích.

Po základní hrací době svítilo na ukazateli skóre 68:68. V prodloužení měly více sil a vůle po vítězství již domácí hráčky, které dokázaly zabojovat a zvrátit nepříznivý vývoj a opět ukázaly týmového ducha, když se vyhecovaly k závěrečnému vítězství.

O přeborníkovi kraje se tak zřejmě rozhodne mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem.

Auto Škoda: Antošová 20, Dřevová 19, Chmelová 11, Kolářová a Michálková po 8, Matoušková 6, Adamcová 5, Ondrášiková 4, Vitovská 2, Baboráková a Tůmová.

JOSEF ANTOŠ