Technology MB – Sparta Praha 6:3

Florbalisté Mladé Boleslavi vstoupili vítězně do svého extraligového play-off. V úvodním zápase čtvrtfinále přehráli na domácí palubovce pražskou Spartu 6:3.
Domácí coby vítězové základní části rychle ukázali, kdo je v sérii favoritem. V první třetině přestříleli soupeře 11:4, což stačilo na vedení 2:1.

Na začátku druhé třetiny domácí rychle odskočili. V rozmezí 11 vteřin Salát s Tomášem Chroustem zvýšili na 4:1, po snížení Svatoše pak Salát dvěma góly završil hattrick. A Boleslav směřovala za prvním vítězstvím! Z vedení 6:2 sice ukrojil třetím sparťanským gólem Slovinec Časar, ale jinak si Mladá Boleslav v klidu pohlídala cestu za prvním bodem v sérii. Závěrečný trest Křenka už se stavem nezahýbal. „Ze začátku jsme možná byli trochu nervózní, na míčku jsme nebyli tak silní jako obvykle, ale pak už to bylo dobré," hodnotil zápas autor hattricku Petr Salát. „Sedlo to celé naší lajně. Kluci mi to tam dobře dávali, neměl jsem to složité," dodal.

Sparta Praha - Technology MB 0:1

Ve fotbale není výsledek 1:0 ničím výjimečným. Ale ve florbale? To už se jen tak nevidí. Právě nejtěsnějším možným výsledkem ale florbalisté boleslavské Technology zvládli vyhrát pondělní druhý zápas čtvrtfinálové série na palubovce pražské Sparty, a nad svým soupeřem tak vedou už 2:0 na zápasy. Třetí utkání je na programu v sobotu od 19 hodin v Mladé Boleslavi.

Boleslavský trenér Jan Zahalka udělal jednu změnu v sestavě, na levém křídle prvního útoku nastoupil Ekl místo Ludvíka, jinak formace zůstaly stejné jako v sobotu.

Zato vývoj zápasu byl úplně jiný! Přeměnil se v dlouhé čekání na první gól. Hned ve třetí minutě po průniku Jelínka sice Mladá Boleslav hrála přesilovku, dvakrát v ní nebezpečně střílel Gwuźdź a z brejku hrozil Hartman, ale Rytych vytáhl první ze série výborných zákroků. Se stavem mohl pohnout sparťan Svatoš, ale jeho dorážka neplatila kvůli vysoké holi.

Hned na začátku druhé třetiny měl velkou příležitost Kadoch, po něm Časar běžel sám na Rytycha, ale ten zůstával neprůstřelný. Stejně jako na druhé straně Beneš, kterého znovu prověřoval Gwuźdź. A tak po dvou třetinách světelná tabule udávala nevídaně chudé skóre – 0:0.

Až v čase 42:01 zlomil bezbrankový stav Rožnovják a Boleslav vedla! Ve 48. minutě mohl vyrovnat domácí Pruner, ale jeho blafák zarazila tyč.
Boleslavský náskok mohl pojistit na konci 56. minuty Tomáš Chroust, natlačil se před bránu, jen přesnější zakončení scházelo. A drama pokračovalo! Dvě a půl minuty před koncem si Sparta vzala oddechový čas a spustila hru v šesti bez brankáře. Rytych a spol. přežili poslední závar a připsali si druhou výhru v sérii.

„Dneska to bylo o neproměňování šancí," zhodnotil jasně a stručně utkání brankář Technology David Rytych druhé utkání. Pak ale dodal: „Nervózní jsem nebyl, věřil jsem, že nějaký gól dáme a nakonec jeden stačil." Rytych si totiž připsal svou premiérovou nulu v extraligovém play-off, a Boleslavi tak jediná branka na výhru stačila. „Skvělý byl Radek Gwuźdź, který tam v závěrečném tlaku Sparty několik střel taky chytil," podotkl boleslavský gólman.

Branky a nahrávky: 43. Rožnovják (Křenek). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 367.
Technology: Rytych – Křenek, Jelínek, Novák, Gwuźdź, Kološ, Kadlec, Pluhař – Tom. Chroust, Curney, Ekl – J. Bouška, Novotný, P. Bouška – Fojta, Salát, Rožnovják – Mátl, Ludvík.