Poslední hodiny vlády loňského sportovního krále Mladoboleslavska fotbalisty Jana Chramosty odtikávají.

V pondělí okolo půl osmé podvečerní bude známo jméno nového vládce toho, který si svými výkony a výsledky v roce 2012 zasloužil nejvíce hlasů od čtenářů.

I letos, v jubilejním 20. ročníku této prestižní ankety Boleslavského deníku, jste o výsledku ankety rozhodovali v největší míře vy. Nejlepší sportovci, trenéři a kolektivy v jednotlivých kategoriích opět vzešli ze součtu pořadí tří hlasovacích linií. Hlasovalo se pomocí novinových kuponů, na webových stránkách Deníku a své pořadí určila také padesátka oslovených odborníků z řad novinářů, politiků a dalších osobností regionu.

„Do redakce nám letos dorazila opět záplava hlasovacích lístků, takže to u nás vypadalo jako při kuponové privatizaci," komentoval hlasovací nadšení sporťák Deníku Jarda Bílek. Toho čekala společně se všemi členy redakce několikadenní sčítací mánie. Nakonec se vše podařilo sečíst a výsledky se dozví veřejnost i samotní sportovci dnes. Od 18 hodin totiž proběhne v mladoboleslavském Domě kultury tradiční slavnostní galavečer vyhlášení výsledků.

Kromě sportovních es našeho okresu bude v doprovodném programu k vidění a slyšení například kytarový mág Zoran Gajič, nebo zpěvačka Olga Lounová. Celým galavečer pak provede moderátor Eurosportu Ondřej Krátoška. Vstupné na akci je zdarma a pokud jste si nestihli vyzvednout vstupenky nezoufejte, do sálu vás samozřejmě pustí i bez nich.

A kolik vás nakonec tedy hlasovalo? „Konečné výsledky jsme měli po páteční uzávěrce hlasování sečtené v noci z neděle na pondělí okolo půl jedné ranní," komentoval perný víkend Bílek. Nakonec bylo potřeba sečíst a zaevidovat 1.826 novinových kuponů. „Když si vezmete, že na každém z nich je přesně 34 hlasů, tak to je celkem 62.084 tipů," prokázal své matematické schopnosti boleslavský sporťák. K tomu je potřeba přičíst asi padesátku kuponů od odborníků a také hlasování na internetu. Zde jste rozdělili mezi své oblíbence plných 82.627 hlasů!

A kde hledat největší favority na celkové vavříny? Jedno je jasné Jan Chramosta svůj titul neobhájí. Z kraje podzimní části Gambrinus ligy jej totiž postihlo zranění kolene a do anketního lístku se nakonec díky této absenci nevešel.

Už samotné hlasování na internetu dalo tušit, že favoritů je celá řada. Vysoko budou tradičně prvoligoví fotbalisté, florbalisté Billy Boy, dobrou sezonu měli cyklokrosaři. Své určitě také řeknou hokejisté Bruslařského klubu. Ti sice stihli v roce 2012 sestoupit z extraligy, druhá polovina roku však byla ve znamení jejich kralování I. hokejové lize.

Právě hokejisté ale budou na slavnostním vyhlášení chybět. „Ten důvod je jednoduchý. Bruslaři totiž dnes hrají třetí zápas čtvrtfinále v Havlíčkově Brodě. My jim budeme ze sálu na dálku držet palce a v průběhu večera samozřejmě jejich počínání sledovat," řekl Jarda Bílek.

Další napínavou kategorií je ta krajánkovská. Zde totiž platí, že co jméno, to pojem nejen boleslavského, ale de facto českého sportu. Loni sesadil z trůnu hokejistu Radima Vrbatu další zástupce tohoto sportu a sice sparťan Jan Hanzlík. V elitní trojce nebude rozhodně ani letos chybět další hráč pražské Sparty pro změnu kapitán té fotbalové Marek Matějovský. A vysoko bude mířit také trio cyklokrosařů.

Také letos bude udělena cena fair-play a další dvě osobnosti mladoboleslavského sportu budou uvedeny do Síně slávy. Vše se tedy dozvíme v pondělí. V kulturáku startujeme úderem 18. hodiny!