V první vlně zmírňování vládních karenténních opatření se objevili před více jak týdnem golfová hřiště. Za přísně definovaných podmínek smějí golfisté brázdit greeny a ferveje českých hřišť. Na hru na michalovickém hřišti si ale golfisté museli počkat ještě o něco déle. „Prováděli jsme totiž dosev trávy a hřiště si ještě muselo chvilku odpočinout. Navíc jsme řešili ještě nějaké drobnosti, aby otevření mohlo proběhnout správně podle legislativy,“ vysvětluje pozdější otevření bran v boleslavském golfovém resortu jeho manažer Marek Dědina.

A kdy že se přesně hřiště otevře pro hru? Členové Golf Klubu Mladá Boleslav si mohou zahrát od pátku 18. dubna, veřejnosti se hřiště otevře o den dříve. Rezervace tee time pak lze provádět na telefonních číslech 739456992 nebo 326367272. Hrát se může pouze ve dvoučlenných flajtech, výjimku pak tvoří hráči z jedné domácnosti. „Slučování flightů na hřišti v průběhu hry není povoleno a případné zjištění tohoto přestupku bude znamenat okamžité vyloučení oněch hráčů ze hřiště,“ píše se v pokynech pro hru v nouzovém režimu. Do konce dubna navíc platí zvýhodněná jarní cena.

Rally Bohemia 2019 - 2. etapa
Bude rally? Pořadatelé Bohemky věří, že ano. A pojede se i na počítači

Z dalších upravených pravidel nebo pokynů vybíráme:

- cvičné plochy jsou otevřené při dodržování dvoumetrových odstupů

- pokud jednu buggy používají dva hráči, musí mít roušku

- je zákázano dotýkat se praporkových tyčí a manipulovat se všemi kolíky na hřišti

- v bunkrech nejsou hrábě a ty tak není třeba upravovat

- turnaje a HCP dny jsou do 8. června zakázány, výjimku tvoří pouze hra na úpravu HCP formou předem nahlášeného nesoutěžního výsledku, kdy marker nepotvrzuje score kartu podpisem, ale verbálním souhlasem, například na recepci

- mimo recepce budou veškeré vnitřní prostory včetně šaten a WC v klubovně do odvolání uzavřeny! V provozu budou pouze toalety na hřišti, které budou vybaveny dezinfekcí. Venkovní toalety jsou u greenů 5. a 11. jamky.

- občerstvení lze zakoupit okénkovým prodejem u greenu deváté jamky

SOUPEŘI Z BUNDESLIGY. Český reprezentační kapitán Vladimír Darida a kosovský záložník Milot Rashica z Brém.
Nesmíme k sobě, víceméně jen běháme, hlásí Darida z Německa