Seriál cyklistických závodů Kolo pro život míří do města automobilů. A na startu v sobotu v půl dvanácté bude v první řadě stát hvězdná sestava českého výkvětu jezdců na horských kolech. Posuďte sami: Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz. Česká dvojka Jan Škarnitzl. Boleslavské želízko v ohni Václav Ježek, jezdec domácího Ivar CS Author Teamu. K tomu připočtěme 
i další mladoboleslavské jezdce aspirující na solidní umístění – Jan Strož, František Klouček, Martin Splítek.Hvězdy ale doplní i další velká jména.

A k tomu třeba i reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal.

Druhý závod seriálu Kolo pro život nazvaný Mladá Boleslav Tour Škoda Auto startuje v 11.30 hodin, je oproti plánu kratší o dva kilometry – jezdci pojedou 54 kilometrů. Start závodu pořadatelé umístili před Zákaznické centrum Škoda Auto, hned u obchodního Bondy centra.
Přihlášeno je zatím sedm stovek závodníků. Hvězdou pelotonu bude bezesporu Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz v závodě na horských kolech.

„Jarda potvrdil svoji účast. Mám velkou radost, protože to je pro pořadatele pocta a pro všechny účastníky i motivace," uvedl hlavní organizátor závodů Josef Hladík.

I když ještě ve čtvrtek odpoledne Josef Hladík, hlavní pořadatel cyklistických závodů Mladá Boleslav Tour Škoda Auto, které se konají v Mladé Boleslavi, tvrdil, že olympijská vítězka ve veslování Miroslava Knapková se na start nepostaví, dnes je všechno jinak.

Po startu od Zákaznického centra v Mladé Boleslavi se závodníci se poté vdají na trať, která je zavede z Mladé Boleslavi do Čejetic, Podlázek, Bukovna, Čisté, Hrdlořez, pojede se v lesích kolem Bělé pod Bezdězem, cíl pak nasměruje závodníky do areálu Krásné louky.

Mladá Boleslav Tour Škoda Auto ale není jen hlavní závod. „Ve 12.30 hodina bude na Krásné louce odstartován kratší závod na 30 kilometr, tam je přihlášeno zatím dvě stě závodníků," podotkl Josef Hladík.

Už krátce po půl desáté budou na Krásné louce odstartovány závody mládežnických kategorií.

Zajímavostí je, že hlavní závod odstartuje náměstek primátora Jiří Bouška. „Ten pošle závodníky na trasu, pak nasedne na kolo a celý závod absolvuje také," dodal Josef Hladík. Jako předjezdec pojede před prvním závodníkem na motorce několikanásobný účastník Rallye Paříž – Dakar Jan Veselý.
Do jednotlivých závodů je možné se přihlásit ještě půl hodiny před startem příslušné kategorie.