Po skvělém vstupu do Mistrovství Evropy klubů, kdy badmintonisté Benátek hladce přehráli soupeře z Litvy a Islandu (v obou případech přesvědčivě 5:0), přišlo v posledním zápase skupiny první zaváhání.

Benátečané v souboji dvou jistých postupujících podlehli těsně domácímu výběru Litpol Malow Suwalki těsně 2:3. Ve velmi dramatickém zápase, kde benátečtí hráči byli dva míčky od vítězství, se nakonec radoval polský mistr. Do utkání jsme šli s cílem pokusit se polského mistra, který byl favoritem utkání překvapit. Celý tým odehrál skvělé utkání a je třeba všem poděkovat za bojovnost a nasazení. Dnes štěstí bylo na straně soupeře, ale přesto jsme rádi za výkon, jaký jsme předvedli,“ hlásil po zápase benátecký hráč Cristian Savin.

Boleslavský útočník Tomáš Ladra se v zápase proti Teplicím prosadil z penalty
Dvě penalty a pak Škodova paráda. Bolka přestřílela Teplice

Z druhého místa ve skupině šli Benátečané do vyřazovacích bojů proti italskému soupeři Piume d´ Argento. Ve velmi napínavém a dlouhém zápase, ve kterém se rozhodovalo až v koncovce třetího setu posledního zápasu, kterým byla čtyřhra žen, bylo více štěstí tentokrát na straně Italů, kteří zápas vyhráli 3:2.

„Jsme velmi zklamaní, byli jsme blízko. Moc blízko historického úspěchu zisku medaile na Evropě pro benátecký klub. Museli jsme se vyrovnat se zraněním Agnes Körösi, a tak Italové již na začátku utkání vedli 1:0. Přesto si myslím, že jsme mohli a měli zvítězit. Rozhodovaly však maličkosti, štěstí a větší koncentrovanost v rozhodujících momentech v mixu a deblu holek,“ komentoval šampionát národních mistrů prezident toho českého Petr Martinec. A dodal: „Je to velká škoda, přesto musíme zvednout hlavy a koukat vpřed na nový extraligový ročník. Celému týmu patří poděkování za předvedené výkony. Velmi dobré výsledky odehrál při své premiéře v benáteckém dresu Milan Dratva a ukázal, že bude posilou týmu.“