V pondělí 11. září o půlnoci se pro „Běchovice“ uzavřou předběžné registrace. Na místě – pokud budou nějaká startovní čísla k dispozici – sice ještě bude možné se přihlásit, ale už ne za 600, ale za 800 korun.


„Trať, co vás prověří,“ zní letošní slogan pořadatelů. Ano, trasa je sice už 120 let stejná, ale stále stejně náročná jako při premiéře v roce 1897. Snad jen povrch silnice a vybavení se za tu dobu posunulo vpřed. Ale stejně, když se řekne jméno závodu, všichni dobře vědí, že nejde o ledajakou desítku. Startuje se na jednom místě, končí na jiném, a tak vedle nevyzpytatelného větru, který může foukat klidně celých deset kilometrů proti, mají účastníci jednu jistotu: poslední čtvrtina vede celá do kopce – tedy ne jen obávaný táhlý „Hrdlořezák“, ale i zbývající kilometr a půl podél tramvajové tratě ze Spojovací.
Zvládnout se však závod – aspoň s minimální přípravou – dá, a to i v pokročilém sportovním věku. Důkazem je Vladimír Kříž, jenž by se měl postavit na start už po 55. (v řadě), a vyrovnat se tím v počtu účastí rekordmanům Kočímu a Otčenáškovi.

Karolína Plíšková.
Plíšková dokralovala. Přijde o post jedničky


Jednou z největších hvězd podniku bude elitní česká vytrvalkyně a účastnice nedávného MS Eva Vrabcová-Nývltová. Čtrnáctá nejlepší maratonkyně světa loni loni do Běchovic kvůli zdraví nedorazila, letos by chybět neměla. „Potkáme se na startu? Těším se na vás,“ zve Eva Vrabcová.
Kdo její výzvu přijme?

Co se chystá pro letošní ročník

Přihláška k letošnímu ročníku legendárního závodu stojí do 11. září 600 korun.

Za ně automaticky dostanete:

· Tričko NIKE (velikost si běžci samozřejmě volí sami)

· Unikátní odznáček 121. ročníku závodu

Samozřejmostí je:

· Občerstvení - na 5. kilometru a v cíli závodu

· Oficiální čas, čipový čas a mezičas na pětce

· SMS s cílovým časem

· Úschovna zavazadel a převezení do prostoru cíle

Mohlo by vás zaujmout:

· Fotografie ze závodu

· Možnost stažení diplomu

· Tejpování a masáže na startu

· Autogramiáda významných atletů v cíli

· Fotokoutek - mrkněte níže, jak to v něm slušelo loni

S přihláškou už neváhejte, po 11. září už půjde registrovat pouze na místě za 800 Kč.

Program 121. ročníku závodu Běchovice-Praha, 24. září 2017

· 11:30 start Mistrovství ČR v silničním běhu na 10 km (ženy, muži, juniorky, junioři, mistrovská kategorie)

· 11:45 start příchozích (všechny kategorie ženy příchozí, ženy veteránky a muži, příchozí kategorie 19–29 let, 30–34 let a 35–39 let)

· 12:15 start muži příchozí (muži-veteráni všechny kategorie nad 40 let) Veškeré další informace na: www.bechovice-praha.cz

Zdroj: Youtube