BK Vysoká nad Labem – TJ AŠ Mladá Boleslav 79:68
V sobotním utkání nastoupili hráči Mladé Boleslavi na palubovce dosud neporažené Vysoké nad Labem a začali až s příliš velkým respektem před soupeřem. Začátek utkání jim vůbec nevyšel. Během prvních čtyř minut se na hostující hráče valil jeden útok za druhým. Zmírnit tento nápor nepomohl ani oddechový čas a tak v polovině první čtvrtiny prohrávali o 16 bodů. Až teprve pak se hráči Mladé Boleslavi rozkoukali a hra se vyrovnala. První hrací období i tak prohráli výrazným rozdílem. Ve druhém hracím období už byli hráči AŠ vyrovnaným soupeřem. V závěru prvního poločasu se jim podařilo snížit rozdíl ve skóre, když se jim začala dařit střelba z delší vzdálenosti a zapsali si 4 úspěšné tříbodové střely.
Ztráta 10ti bodů v poločas ještě nebyla tak významná. To by ovšem nemohl být začátek druhého poločasu téměř stejný jako začátek poločasu prvního. Hostujícím hráčům se nedařila souhra v útoku a bohužel i obrana nefungovala, tak jak by měla. Výsledkem byla šňůra 14:2 pro domácí. Hráči Mladé Boleslavi se vzpamatovali znovu v druhé polovině čtvrtiny a snížili náskok soupeře na 16 bodů. Před poslední čtvrtinou se hráči Mladé Boleslavi nevzdávali. Ačkoliv jejich výkon nebyl optimální, stále se snažili alespoň snížit rozdíl ve skóre. To se začalo dařit, začátek posledního hracího období patřil hostujícím hráčům. Sedmi body v řadě se rozdíl dostal pod deset bodů. V 6. minutě už hosté ztráceli pouhých 6 bodů a domácí byli nuceni vzít si oddechový čas. Po něm si vzal slovo domácí Hanzlík, který sedmi body v řadě zpečetil výhru svého družstva. 

Body: P. Valc 19, Schiffmann 13, Kejmar 10, Ďurech 7, Dvořák 6, Procházka 5, Pacovský 4, Jenčík 2, Heršálek 2.

BVK Holice – TJ AŠ Mladá Boleslav 78:71
V neděli nastoupili basketbalisté Mladé Boleslavi na hřišti Holic, kde byli mírným favoritem. Měli kladnou bilanci, zatímco soupeř zápornou. Hostující hráči se také poučili ze sobotního zápasu a do nedělního utkání vstoupili koncentrovaně. Odměnou ji za to bylo vedení o 6 bodů v polovině prvního hracího období. Hostující hráči se však nedrželi stylu hry, který jim fungoval. Hra se tedy vyrovnala a domácí dokonce první čtvrtinu vyhráli o bod. V dalším průběhu zápasu se oba týmy střídali ve vedení. Bylo znát, že se hraje v neděli v poobědovém čase. Bodů přibývalo pomálu, o čemž hovoří stav utkání v poločase 37:34 pro domácí.


Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hráčům Mladé Boleslavi se opět nedařila střelba z delší vzdálenosti. Snaha hrát do koše se jim ovšem upřít nedala. Svědčí o tom 29 trestných hodů, které měli k dispozici, jejich úspěšnost byla však pouze 62%. Před poslední čtvrtinou bylo skóre vyrovnané a tak rozhodovala poslední desetiminutovka. Na jejich začátku si však hostující hráči vybrali svůj black out, když nebyli schopni vsítit koš a bohužel ani zastavit útok soupeře. Ten toho využil a šňůrou 11ti bodů se dostal do rozhodujícího trháku. Hráči Mladé Boleslavi se snažili přiblížit soupeři a utkání zdramatizovat. Domácí hráči si však vedení uhlídali a zvítězili.

Body: P. Valc 29, Kejmar 11, Jenčík 9, Procházka 8, Schiffmann 4, Dvořák 4, Heršálek 3, Ďurech 2, Pacovský 1

Jak bylo zmíněno v úvodu, basketbalisté Mladé Boleslavi mají po nevydařeném víkendu vyrovnanou bilanci výher a proher. V průběžné tabulce se drží na 5. místě. Další utkání sehrají na domácí palubovce 18.11. od 18:00 na 9. Základní škole a v neděli 19.11. od 10:30 v Městské sportovní hale. Hostit budou tradiční soupeře BK Přelouč a Sokol Chrudim.

Text: Jiří Mladý