Před místem nehody na Praze-západ se rychle vytvořila dlouhá kolona, byť pravý jízdní pruh i ten odstavný zůstaly průjezdné. Zdržení se nevyhnuli ani motoristé přijíždějící do Prahy od Nového Strašecí a z Kladenska po dálnici D6. S dvacetiminutovým až půlhodinovým zpožděním dorazili za Zličín také cestující využívající linek příměstských autobusů číslo 304, 305, 324, 336, 386, 404. Prvotní odhad policistů hovořící o tom, že dopravní omezení v místě neštěstí potrvá do půl desáté, se následně posunul až na 12.30.

Okolnosti tragédie šetří policie – nicméně už od počátku je jisté, že Pražský okruh je dálnicí, kde se s pohybem pěších nepočítá. Na místě havarovala celkem čtyři auta – dodávka a čtyři osobní vozidla – a zdá se pravděpodobné, že projíždějící auto smetlo účastníka nehody, jež se stala krátce předtím. Podrobnosti však budou policisté znát až později. V havarovaných autech se zranili další dva lidé. Pomáhali jim středočeští i pražští záchranáři.

Ilustrační foto.
Za jakých okolností ženu zabil vlak, policie stále zkoumá

Ve stejném čase, rovněž deset minut po sedmé, byli zdravotničtí záchranáři voláni také k dalšímu střetu osobního auta s chodcem v blízkosti hlavního města. Tentokrát v regionu Prahy-východ, na okraji obce Měšice. Nehoda se stala v tamější Hlavní ulici; na prvním přechodu na příjezdu od Hovorčovic. Také její příčinu i míru zavinění šetří policie.

Ve Vraném nad Vltavou sjelo osobní auto do Vltavy.
Ve Vraném nad Vltavou sjel 'osobák' do Vltavy. Jeden člověk byl vážně zraněn