Silnice na Mladoboleslavsku byly v prvním pololetí letošního roku nejbezpečnější za řadu posledních let.
Policisté zaznamenali pouze jedno smrtelné zranění, k němuž došlo týden před koncem školního roku na okraji obce Brodce.

Při srážce osobního auta s kamionem tam zemřela sedmatřicetiletá žena z osobního auta. Navíc se při nehodě zranilo několik dalších osob a zraněné z místa odvážel vrtulník.

„Následky nehod v počtu usmrcených a těžce zraněných jsou sice mírnější, ale nehod i lehce zraněných je ve srovnání s posledními lety více," krotí optimismus vedoucí dopravního inspektorátu Vladislav Král.

Jak sám řekl, je pozitivní, že nemuseli policisté vyšetřovat tragickou nehodu dlouhých 200 dní, ale dodává, že by takové období klidně mohlo trvat podstatně déle.

Nakonec i poslední tragická nehoda byla zcela zbytečná a vyplývá z chyby řidiče.

Červnové statistiky jsou srovnatelné se stejným obdobím loňského roku. To došlo na silnicích také zhruba je stovce nehod s jedním smrtelným , třinácti těžkými a třiceti lehkým zraněním.

Ve srovnání prvních pololetí došlo letos k 525 dopravním nehodám, při kterých jede člověk zemřel, čtyřiatřicet bylo zraněno těžce a více než 160 lehce.

Požití alkoholu před jízdou bylo zjištěno u čtyřiadvaceti nehod, což je stejný počet jako vloni.
Příčinám nadále dominuje rychlost a způsob jízdy. Téměř dvojnásobně přibylo účastníků nehod mladších patnácti let.

Policie na Boleslavsku patří mezi okresy, kde byl obnoven nábor policistů, volná místa jsou i na dopravce. Zájemci s maturitou a čistým trestním rejstříkem se mohou hlásit na Územním odboru v Mladé Boleslavi proti Fóru.