Řidičovo tělo museli ze zcela zdeformované kabiny vyprostit hasiči pomocí hydraulického nářadí – ještě předtím se však uplatnil naviják, jímž hasiči vytáhli dodávku zpod nákladní soupravy. Na místě zasahovali profesionálové z Říčan a z Jílového, jimž vyjeli na pomoc i kolegové z pražské stanice na Chodově, informoval Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů. Připomněl, že do akce vyrazili také dobrovolní hasiči z Říčan. Jejich úkolem bylo postarat se o zálohu na místní hasičské stanici pro případ potřeby dalšího výjezdu.

„Část jednotek zajišťovala místo nehody a zasypávala uniklé provozní kapaliny, ostatní hasiči instalovali kolem dodávky zástěnu a snažili se dostat do prostoru zdemolované kabiny, kde následně objevili řidiče, u kterého lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval exitus,“ přiblížil Holomčík situaci. S tím, že v dodávce nikdo další necestoval a řidič kamionu vyvázl bez zranění.

„K odtažení havarovaných vozidel byla povolána specializovaná firma a k úklidu vozovky se dostavila technika správy a údržby dálnic,“ poznamenal Holomčík, podle jehož slov se hodinu před polednem mohly hasičské jednotky vracet na své základny. Okolnosti havárie v pravém jízdním pruhu dálniční komunikace zůstávají v šetření policie. Kriminalistům by při něm měly pomoci i výsledky pitvy.