Souvislá kolona se vytvořila od 13. kilometru až ke sjezdu na Benešov na 21. kilometru – a následně se podle informací policie protáhla až na dálniční kilometr 22,9. Na vině je dopravní omezení spojené s pracemi silničářů za sjezdem z dálnice na Říčany kvůli rekonstrukci kruhového objezdu v Modleticích.

V souvislosti se stojící dálnicí se rychle ucpaly i silnice nižších tříd na Říčansku i Strančicku. Nájezd na hlavní tah II/101 ještě ztížilo vyšetřování střetu dvou osobních aut na modletickém kruhovém objezdu; naštěstí se obešel bez zranění. Jízdu po II/101 navíc komplikovala další nehoda v Říčanech, a to také na rondelu: na kruhové křižovatce s ulicí Rooseveltova se srazily nákladní a osobní auto.

Takzvaně zasekaná, jak zhodnotil řidič Petr, byla i objízdná trasa po staré benešovské přes Jesenici. Pochválil však chytrou navigaci v mobilu, která vyhodnocuje údaje o aktuálním provoz včetně dat o jízdě ostatních uživatelů a hledá nejvhodnější alternativu. „Protáhla mě sice obytnými zónami a po obslužných silničkách Pražského okruhu, vhodných spíš tak pro vyjížďky na kole, ale jelo se,“ pochválil.

Komplikovanější než jindy byl ranní příjezd do Prahy po dálnicích i z některých dalších směrů. Někde se kolony tvořily jen vlivem hustého provozu, na D7 ale měla zdržení na svědomí hromadná nehoda u sjezdu na Buštěhrad, Lidice a Kladno. Na dálničním kilometru 6,6 se v levém jízdním pruhu střetlo pět osobních aut mířících od Slaného na Prahu; naštěstí bez újmy na zdraví. Bouralo se také na dálnici D10 – jednak na kruhovém objezdu u dálničního nájezdu v Mladé Boleslavi, jednak na 13. kilometru dálnice na úrovni Staré Boleslavi.

Pronásledované vozidlo zastavil až spadlý strom.
Hledaný muž se prozradil rychlou jízdou. Dopravní policisté pak stříleli
Replika korunovačních klenot.
Krajský úřad o adventu provoní Vánoce i prozáří klenoty