Život teprve jedenadvacetiletého mladíka skončil tragicky v železniční stanici Mladá Boleslav-město.

K události došlo v sobotu brzy ráno, když mladík z dosud nezjištěných příčin vstoupil pod kola jedoucího vlaku.

Policie v tuto chvíli ve spolupráci s Drážní inspekcí vyšetřuje, zda muž spáchal sebevraždu, nebo si chtěl zkrátit cestu přes koleje, jak potvrdili mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a rovněž mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Nehoda se stala krátce před půl šestou ranní, a vzhledem k tomu, že se odehrála na svatého Valentýna, je ve hře teorie o tom, že mladík ukončil svůj život dobrovolně. Tomu nahrávají i další okolnosti, které neštěstí provázely.

„Zmíněný mladý muž se pohyboval v prostoru, který je pro veřejnost za normálních okolností nepřístupný," přidal další detail do mozaiky celé tragické události Martin Drápal. Podle něj k žádným materiálním škodám nedošlo.

Nehoda zhruba dvě hodiny blokovala železniční provoz, některé vlaky musely být nahrazeny autobusy.

Skok pod vlak je jeden z velmi častých způsobů, který sebevrazi k ukončení života volí. A bohužel je vždy téměř zaručeno, že sebevražda bude dokonána.

Pod koly vlaku dobrovolně skončila například i zpěvačka Iveta Bartošová. „Je to způsob, který obvykle volí opravdu rozhodnutí lidé, málokdy se setkáme s tím, že by si to chtěli rozmyslet," vysvětluje psycholožka Jana Tesařová. Podle ní tímto způsobem častěji dobrovolně umírají muži.

Drážní mluvčí zase upřesňuje, že jde-li o nešťastnou náhodu, na vině často bývá nepozornost lidí a snaha zkrátit si cestu místy, kde veřejnost nemá co dělat.