Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová, zranění řidiče cisterny byla neslučitelná se životem a řidič dodávky utrpěl vážná mnohočetná zranění.

Co nehodě předcházelo vyšetřují policisté. Podle záběrů po nehodě jela cisterna ve směru od Loun do Prahy a následně se v protisměru střetla s dodávkou. Cisterna skončila po nárazu převrácená na bok v levém příkopu. Dodávka ve směru na Louny o dalších padesát metrů dál uprostřed vozovky. Z auta zbyl jen šrot.

Mezi prvními zasahovali na místě tragédie slánští a kladenští profesionální hasiči a na pomoc jim přijeli dobrovolní hasiči ze Zlonic, informaci potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Řidiče cisterny, který v kabině zemřel, bylo zapotřebí vyprostit pomocí dvou hydraulických sad nářadí. Slánští hasiči mohli začít s vyprošťováním nejdříve kolem sedmé hodiny. Následně byl na místo přivolán koroner k ohledání těla.

„Cisternu plnou asfaltu je potřeba nejprve přečerpat a potom teprve bude možné vozidlo postavit na kola a odvézt. Na vozovku vytekla z nádrže nákladního vozu jen nafta. Předpokládáme, že silnice bude uzavřena celé dopoledne,“ doplnil mluvčí Holomčík.

Úsek mezi křižovatkami na 22 a 25 kilometru bude po dobu odstraňování následků nehody obousměrně uzavřen. Řidiči musí proto volit objízdné trasy. Ve Slaném nastal kvůli tomu dopravní kolaps.

Ilustrační foto.
Nepozorná řidička nabourala do autobusu

Situace na silnici I/7 kolem poledne

Jak upřesnil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík, po 10. hodině dorazila na místo události speciální přečerpávací souprava. "Náhradní cisterna dorazila v 11 hodin. Po nezbytných přípravách začalo v poledne přečerpávání zhruba 26 tun tekutého asfaltu. Toho bude odčerpána asi polovina, pak už by mělo jít cisternový návěs převrátit na kola. Odhad ukončení všech prací, včetně naložení, odtahu vraků a úklidu silnice je kolem 16 hodiny," dodal Holomčík.