Ráno už to bylo minulostí. Na linkách Pražské integrované dopravy se v ranní špičce jezdilo téměř podle očekávání cestujících. Nevyjel jediný spoj, příměstský autobus s číslem 383, vozící cestující z Chocerad na Benešovsku na pražské Háje – v tomto případě však byla na vině porucha. Časně ráno uvízly tři autobusy na ledovce u Libušína na Kladensku. Na Praze-západ se pak autobusu nevyhnula ani bouračka – u obce Okrouhlo došlo ke střetu s osobním autem.

Podobně jako večer dávala zima vědět, že se stále nevzdala své vlády. Opět to bylo v okolí metropole (opatrnost vyžadovala ranní jízda i na klouzajícím Pražském okruhu), ale rovněž na Kladensku, kde řidiče potrápila ledovka třeba mezi Libušínem a Kladnem či u obce Bratronice, nebo na Rakovnicku u obce Pavlíkov.

Poděbradská záložna.
Nové středočeské památky připomínají výrobu piva a život smetánky

Znovu policisté zaznamenali zvýšené počty dopravních nehod. Ty se nevyhnuly ani dálnicím D1 a D6 – nejvíce však řidiči stejně jako večer bourali v blízkém okolí metropole – zvláště na Praze-východ. Více nehod se stalo také na Praze-západ, Rakovnicku a Mělnicku. Závažnější následky měly převrácení dodávky na D1 na Vlašimsku, náraz osobního auta do svodidel u Stochova dálnici D6 ve směru Praha–Nové Strašecí, kde měli práci i hasiči s vyprošťováním – a na vyprošťování došlo také na Příbramsku u obce Kňovice. Zdravotničtí záchranáři museli zasahovat také třeba hned u dvou nehod v Kladně či u obce Hrdlořezy na Mladoboleslavsku – nebo již nad ránem u Kosovy Hory na Příbramsku.

Nakolik se v jednotlivých případech podepsalo na nehodách zimní počasí, zůstává předmětem policejních šetření. Jisté však je, že zimní rozmary by motoristy neměly trápit dlouho. Již pro nejbližší dny meteorologové očekávají nástup téměř jarního počasí.