Dvě hodiny po půlnoci v zúženém úseku s čerstvým dopravním omezením najela nákladní souprava na betonová svodidla. Bouračka na dálničním kilometru 5,9 se obešla bez zranění, byla však spojena s masivním únikem nafty z proražené nádrže tahače.
Vyprošťovací práce přinesly zásadní omezení dopravy táhnoucí se nejen do rána, ale i po celé dopoledne. Příjezd do Prahy po D11 policisté uzavřeli a dopravu odkláněli na exitu 8-Jirny. S houstnoucím provozem se prodlužovala kolona spojená se zdržením v řádu desítek minut, šplhajícím až k hodině. Jako východnější se proto mohlo jevit opustit dálnici už na Nymbursku a dále pokračovat směrem na Mochov. Obnovit provoz se podařilo až tři čtvrtě hodiny před polednem. V místě nehody se během dopoledne brzdila doprava také z protisměru – na výjezdu z Prahy směrem na Hradec Králové.

Jarní výlov Podměstského rybníka v Čáslavi.
OBRAZEM: Jarní výlovy v Čáslavi začaly na Velký pátek u Podměstského rybníka

V pátek dopoledne kvůli hromadným nehodám celkem 17 osobních aut (přičemž práci měli i zdravotničtí záchranáři) zůstával po celé dopoledne uzavřený výjezd z hlavního města po dálnici D1 v chystaném dopravním omezení mezi exity 34-Ostředek a 41-Šternov na Benešovsku. V sobotu, kdy již značení regulující provoz bylo instalováno, se před ním na 33. kilometru vytvářela kolona se zhruba čtvrthodinovým zdržením. To se před půl jedenáctou zdvojnásobilo poté, co se právě na 33. kilometru střetla dvě osobní auta a levý jízdní pruh zůstal neprůjezdný. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění – čekací doby se však dále výrazně prodlužovaly.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel slaví 30. výročí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel slaví 30. výročí
Zámek Žleby ovládl Velikonoční jarmark
OBRAZEM: Zámek Žleby ovládl Velikonoční jarmark