„Po příjezdu k události potvrdil velitel zásahu, že uvnitř vozidla je zraněná osoba, která se bez pomoci nedokáže dostat ven. K jejímu vyproštění použili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení. Za necelých pět minut byl zraněný předán do péče zdravotníků,“ uvedla mluvčí hasičů Tereza Sýkora Fliegerová.

Zdravotní záchranáři kvůli rychlejšímu transportu pacienta do nemocnice povolali vrtulník Letecké záchranné služby. Dvě zraněné osoby z druhého vozidla včetně řidiče skončily také v péči zdravotníků.

Škoda Fabia skončila v zatáčce mezi Luštěnicemi a Újezdem na střeše.
FOTO: Žena nezvládla řízení. Zdemolované auto na střeše si samo přivolalo pomoc

Policisté uvedli, že se jednalo o čelní srážku, k níž došlo při nebezpečném předjíždění. Střetly se Škoda Fabia řízená čtyřiatřicetiletým řidičem a Škoda Octavia, jejíž o rok mladší šofér utrpěl nejvážnější zranění. Právě on byl letecky převezen do nemocnice. „Nicméně oba řidiči byli po nehodě při vědomí a podrobili se dechové zkoušce, která byla u obou negativní,“ řekla Barbora Schneeweissová, mluvčí policistů.

Silnice mezi Beznem a Nemyslovicemi byla po celou dobu zásahu uzavřena. Další okolnosti a příčiny nehody policisté vyšetřují.