K první nehodě došlo ve 14.20 hodin na staré pražské silnici u Dražic. Řidič Škody Octavie nezvládl řízení na kluzké vozovce, dostal se do smyku, několikrát se s vozem překulil přes střechu a havaroval.

"Zasahující lékař měl podezření na zlomeninu pánve, a tak byl pacient po zajištění a medikaci letecky trasportován do vinohradské nemocnice. Spolujezdec byl převezen na chirurgii do mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice s lehkým zraněním," uvedla mlubčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Dějištěm druhé nehody byla silnice z Benátek na Lysou nad Labem. U Jiřic se v 15 hodin střetly dva osobní automobily. Na vině byla řidička BMW jedoucí směrem od Lysé. Podle policejní mluvčí Michaely Richterové partně také nepřizpůsobila styl jízdy stavu vozovky, dostala se do smyku a čelně se střetla s peugeotem jedoucím opačným směrem. V peugeotu zůstal po nárazu zaklíněný devětapadesátiletý muž s vážnými mnohočetnými poraněními. Jeho spolujezdkyně utrpěla středně těžká zranění. Muže přepravil vrtulník do traumacentra liberecké nemocnice, žena byla záchranáři převezena rovněž do Liberce, ovšem pozemní cestou.

Posádka cestující na palubě BMW měla více štěstí. "Jeden člověk utrpěl středně těžké zranění, ostatní tři pouze lehká," dodala policejní mluvčí. Posádka vozu následně absolvovala dovyšetření v mladoboleslavské nemocnici.