Nejprve byli hasiči přivoláni přímo do centra města. Ke střetu tří osobních aut poblíž nákupního Bondy Centra vyjely dvě cisterny a vůz velitele čety. Bouračka se bohužel neobešla bez účasti záchranářů – přičemž zdravotníci pomáhali hned dvěma pacientům: dospělé osobě a dítěti. Hasiči jednak pomáhali policistům řídit dopravu v místě s hustým provozem, jednak se věnovali vlastní práci: zajistili protipožární opatření a uklízeli tekutiny unikající z nabouraných aut. 

Další oznámení, které přišlo po půlhodině, ohlašovalo také havárii tří osobních aut. Hasiče vyslalo na 45. kilometr dálnice D10 ve směru jízdy od Prahy na Turnov, připomněl v neděli vyšetřovatel požárů mladoboleslavských hasičů Michal Macoun. „Z původního hlášení nebylo zřejmé, zda bude potřeba vyprostit případně zaklíněné osoby. Na místo byla vyslána jedna z právě se vracejících cisteren a velitel čety; kromě toho ze stanice vyjel také vyprošťovací automobil – a zanedlouho i vyšetřovatel a řídící důstojník,“ připomněl Macoun. Na místě se ukázalo, že se nesrazily tři automobily, ale dokonce čtyři; cestovalo v nich celkem 11 lidí včetně tří dětí. Naštěstí se nikomu nic nestalo – práce na místě si ale vyžádaly uzavření dálnice až do ukončení vyšetřovacích úkonů. Hasiči si podle Macounových slov počínali podobně jako na místě předchozí nehody; on navíc pořídil fotodokumentaci. 

Nehoda na výjezdu z Jiviny na Mnichovo Hradiště.
FOTO: V Jivině se střetla tři osobní auta

Ani druhá cisterna vracející se od zásahu u Bondy Centra však na základnu nedojela přímo. Její posádka to musela vzít oklikou přes Krnsko, kam byla vyslána k údajnému požáru chaty. Na boj s plameny ovšem nezůstala sama. „Ze stanice vyrazila ještě velkokapacitní cisterna a vyšetřovatel požárů,“ připomněl Macoun.

Ještě během cesty na místo zásahu se hasiči dočkali upřesnění: nehoří chata, ale odpad v její blízkosti. Na místě se ukázalo, že plameny řádící na ploše několika metrů čtverečních zachvátily hromadu dále nepoužitelného materiálu vymontovaného z autovraků. Plameny se podařilo rychle zlikvidovat – a okolnosti události zůstávají v šetření hasičů i policie. Její hlídka zaznamenala údaje osob přítomných na místě požáru, takže není pochyb o tom, kde začít s výslechy.

Na Mělnicko, Mladoboleslavsko a Nymbursko vyjel v pátek z Prahy historický motorový vůz 260.001 zvaný Stříbrný šíp.
Snadnější cestování do práce přivezl lidem vlak ze třicátých let