Další nehoda kamionu zablokovala v noci ze čtvrtka na pátek mladoboleslavskou rychlostní komunikaci R10. Tentokráte k ní došlo na trase od Mladé Boleslavi na Turnov, jen několik málo stovek metrů od exitu na Mnichovo Hradiště. Kolem půlnoci tam havaroval kamion tak nešťastně, že zablokoval oba jízdní pruhy.

Mnohatunový kolos se při kolizi stočil do tvaru jedničky. Za ním se ihned začala tvořit menší kolona dorazivších vozidel, včetně kamionu. Podle prvotních informací Policie ČR se nehoda obešla bez zranění. Kvůli neprůjezdnosti silnice ale policisté museli dopravu odklonit na vedlejší silnice přes obec Hoškovice. Jak se ale během krátké chvíle ukázalo, i tam to pořádně klouzalo.

Na mírný kopeček v Hoškovicích u odbočky na Dneboh doplatilo několik řidičů. I za malé rychlosti se tam vozidla stávala neovladatelnými. Jedno z nich pak zdemolovalo dopravní značení u silnice.

Sníh je všude!

Sníh v noci na pátek pokryl prakticky všechny úseky mladoboleslavských silnic. Silničáři se pustili do boje se sněhem a námrazou kolem deváté hodiny večerní, a to nejprve v okolí Bělé pod Bezdězem, ve směru na Hlínoviště. O pár desítek minut později už byly ošetřeny hlavní tahy. Problém tak nyní číhá na motoristy na méně vytížených úsecích druhých a třetích tříd. Tam sníh i nadále zůstává.

Jen drobné nehody

Od páteční půlnoci se na Mladoboleslavsku stalo několik menších dopravních nehod. U jedné z nich zasahovala i záchranná služba. Deníku to řekla mluvčí Územního střediska záchranné služby Středočeského kraje Tereza Janečková. "V noci záchranáři vyjížděli jen k jedné dopravní nehodě, a to hned po půlnoci, kdy byli voláni k havárii osobního auta na hlavní silnici z Debře nad Jizerou na Kosmonosy. Při nehodě byli lehce zraněni dva muži a po ošetření je sanitka převezla do mladoboleslavské nemocnice," uvedla pro Deník Janečková.