V pondělí krátce po čtvrt na dvě odpoledne došlo na třídě T. G. Masaryka v Mladé Boleslavi ke střetu cyklisty s jednačtyřicetiletou ženou.
Ta společně s dalšími lidmi přecházela ulici na světelném přechodu pro chodce ve směru od prodejny Sport.

„Asi třicetiletý cyklista na horském kole jedoucí směrem od Jičínské ulice vjel na přechod na červenou a ženu srazil. Aniž by zastavil, pokračoval v jízdě na chodník kolem kruhového objezdu a směrem na Výstaviště. Dále jel po třídě Václava Klementa kolem Bondy centra směrem na Kosmonosy," uvedl pro Deník mluvčí Policie ČR Mladá Boleslav Ladislav Mareš.

Zlomil jí ruku

Poslední výskyt bezohledného cyklisty byl zaznamenán několik minut po nehodě na křižovatce třídy Václava Klementa a ulice U stadionu, kde pokračoval dále směrem na Kosmonosy.

Žena po pádu na zem utrpěla zlomeninu ruky v lokti a musela vyhledat lékařské ošetření.

Pro řádné objasnění střetu hledají policisté svědky nehody, k níž došlo v pondělí 23. dubna krátce po čtvrt na dvě odpoledne na světelném přechodu pro chodce na třídě T.G.Masaryka poblíž prodejny Sport.

„Policisté hledají nejenom svědky nehody, ale pátrají také po asi třicetiletém muži jedoucím na tmavém horském kole," řekl dále Mareš.
Cyklista byl štíhlé asi 190 cm vysoké postavy. Na sobě měl tmavé kalhoty s bílým pruhem, tmavou mikinu nebo bundu a pravděpodobně bílou přilbu nebo čepici. Na zádech měl tmavý batoh.

Přihlaste se

Policisté nyní vyzývají svědky a případně i přímo cyklistu, který se v pondělí odpoledne pohyboval tímto místem, aby se přihlásili osobně nebo telefonicky na Skupině dopravních nehod Policie České republiky v Mladé Boleslavi, telefon 974 877 255 případně na lince 158.