Voda s velkým množstvím bahna a kamení pronikla do některých domů v Josefodolské ulici v Debři, na předměstí Mladé Boleslavi. V půl jedenácté požádali obyvatelé této lokality o pomoc městkou policii. Voda jim zatopila dvorky a začala natékat do sklepů. Strážníci na tuto skutečnost neprodleně upozornili hasiče i pracovníky firmy Compag a zanedlouho už se v Debři začala společnými silami tvořit zábrana z pytlů s pískem.

Jak upozornil velitel městské policie Tomáš Kypta, strážníci se rovněž společně s hasiči pustili do úklidu komunikace od nánosů, aby voda lépe odtékala, a pomáhali s odstraňováním škod v zatopených domech.

Déšť se spustil ve čtvrtek v podvečer. Zatímco Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje po 17. hodině řešil ještě pouhá dvě oznámení, o hodinu později už to bylo 23 událostí a po 19. hodině dokonce 37 výjezdů. Po 21. hodině se situace začala uklidňovat, ale k dalším případům byli hasiči voláni nad ránem.

Na Mnichovohradišťsku bouřka lámala větve a vyvracela stromy. Na ty ležící přes vozovku upozorňovali ráno řidiči jedoucí do zaměstnání. Přímo v Mnichově Hradišti v Dvořákově ulici dokonce voda z kanalizace vysadila dva dekly. Na Veselce, potoku, jenž pramení nedaleko Zásadky, vystoupala voda na první povodňový stupeň.