Ještě v neděli v poledne se zdálo, že letošní Vánoce budou mít snad nejhladší průběh za poslední léta.

Hasiči sice zasahovali u několika dopravních nehod, ty se však obešly bez vážnějších komplikací. K největšímu dramatu na Štědrý den tak došlo v panelovém domě v ulici Jana Palacha, kde se s pasažéry kolem sedmé hodiny večerní zasekl výtah a ježíškovská nadílka tak byla v ohrožení.

V neděli však krátce před 14. hodinou z Žerčic přišla smutná zpráva. Na půdě rodinného domu tu byl nalezen oběšený člověk. Sváteční atmosféra, se kterou jsou

nerozlučně spjaté častější stresové situace, si tak vybrala krutou daň.

Jediný oheň, k němuž středočeští hasiči během svátků vyjížděli, se rozhořel v neděli odpoledne v Mečeříže. Hořel nepořádek v sousedství malé budovy u nepoužívané nákladní váhy, takže škody byly nulové. Přesto do akce vyjížděly dvě profesionální jednotky a jednotka Sboru dobrovolných hasičů Sudovo Hlavno.

Zdravotníkům sice přidělala starosti ledovka, která Boleslavsko sevřela do kleští den před Štědrým dnem, kdy byly ošetřeny desítky lidí a došlo i na lámání kostí, přes Vánoce se však záchranáři setkávali spíše s lehčími zraněními.

Jak upozornila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová, na vině byl především alkohol. Záchranáři ošetřovali opilce krvácející z hlavy i nosu, jedlíky stěžující si na bolesti břicha i dušnost.