„Jirko, zkusím to v klidu, ale moc to nejde. Omlouvám se, ještě teď jsem rozčílená.

Nejsem žádná madam, občas zajdu do čtyřky a dám si točené pivo, ale právě jsem zažila naprosto nechutný zážitek v divadle. Musím ti o tom napsat. Představení – Muži v offsidu – bylo báječné. Jen „dáma", která vedle nás seděla s partnerem, byla „napřesústa".

Pán moc sympatický. Dáma tak třicet, moderní krátký střih, vyfešákovaná. Neuběhlo ani pět minut a z „tichého" hodnocení jsem zjistila, že: „Je to otřesné! To se mám jako už teď smát? Jo aha, to mělo bejt asi vtipný." A v tomto duchu pokračovala.

Tak nějak jsem z toho divadla nic neměla. Snažila jsem se nemyslet na sousedku, ale nešlo to. Bylo mi stydno, divně. Na chvilku ale zasvitlo, už už jsem myslela, že se začnu soustředit jen na prkna, co znamenají svět. Dáma totiž zavřela oči k odpočinku. Bohužel, byl to klid jen dočasný. Najednou s sebou cukla, zamrkala přemalovanýma kukadlama, vytáhla z kabelky mobilní telefon a začala horečně psát esemesky. Že osvítila půlku divadla, to je všem jasné. Partnerovi pořád říkala, že na něho nebude čekat a pojede domů autobusem.

Začala jsem přemýšlet, že ji zabiju. Svůj život si zachránila tím, že o přestávce zmizela a už se nevrátila. Větší projev hulvátství a arogance jsem ještě nezažila. Takže, když už vás něco nebaví, v klidu zmizte, ale držte ústa, ne jako ta madam.

Ona dáma ale s dokonalým projevem hulvátství nebyla samotná. Třem dalším lidem zvonily telefony. Neviděla jsem jediného gentlemana, který by dámě nabídnul rámě. Frontu postrkujících se dam u toalet rozvířilo občasné vzájemné šťouchnutí loktem mezi žebra s omluvou Sorry! Modré džíny a pestrobarevná trika zářila do dáli. Po závěrečném potlesku úprk většiny lidí k šatně, kde to byl další „masakr". Možná začínal nějaký kvalitní televizní seriál…

Musím ale říci, že chmury z té můry a dalších mur zahnal zážitek ze hry Muži v offsidu."

Kamarádka ještě doplnila, že si jde zarelaxovat do vany, aby vše dokázala vstřebat…

Líbí se vám sloupek? Čtěte i další články Jiřího Macka !