Studenti středních škol starší patnácti let, kteří studují na Mladoboleslavsku, Rychnovsku či Vrchlabsku, mají až do 20. června možnost přihlásit se o grantový příspěvek na letní jazykový kemp konaný v České republice.

Do nové grantové výzvy se partnersky zapojili organizátoři kempů Berlitz, English Camps a Syka Agency, z jejichž nabídky lze vybírat.

„Našim cílem je podpořit studenty středních škol, kteří by se jinak nemohli takového tábora zúčastnit,“ říká ředitel nadačního fondu Ladislav Kučera.

„Nejde jen o zlepšení komunikačních dovedností v anglickém jazyce, ale i o příležitost poznat nové přátele, socializovat se a strávit příjemný čas v přírodě.“

Zlepšení by mohly přinést nové grantové výzvy, které podpoří kulturní i sportovní projekty a akce.
Mladoboleslavané vnímají zlepšení v činnosti spolků, chybí volnočasové aktivity

Vzdělávání a kvalitní mezilidské vztahy jsou základem dobře fungující komunity. Epidemie Covid-19 však významně zasáhla nejen do školní docházky, ale i do setkávání žáků a studentů.

Ti patřili po dobu karanténních opatření mezi málo slyšené skupiny, kterým nebyla věnována dostatečná pozornost. I proto se Nadační fond Škoda Auto rozhodl vzdělávání aktivně podpořit.

O grant mohou žádat pouze fyzické osoby a maximální částka podpořeného letního kempu pro jednoho studenta činí 12 000 Kč.

Při výběru letních kempů u partnerů je nutné ohlídat si dostupnost daného termínu. Žádost je možné podávat na stránce www.nfsa.grantys.cz.