deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jan Sedlák

Reportér

archiv Jana Sedláka

Pocházím ze Západních Čech, ve čtrnácti letech v roce 1988 jsem i přes odpor táty odešel na vojenskou školu až do daleké slovenské Žiliny, čehož dodnes nelituji. Naučil jsem se tam především samostatnosti, rozhodnosti a jisté dávky neústupnosti. A našel jsem tam přátele na celý život. I když jsme dnes rozeseti doslova po celém světě (Aljaška, Moskva, Německo…), víme o sobě a díky sociálním sítím se i vídáme.

archiv Jana Sedláka

Na Jablonecko jsem přišel v podstatě za prací, když jsem chvilku vařil v jednom malém pensionu. Po několik dalších kuchařských peripetiích jsem si řekl, že mám těch celodenních šichet už dost a nechal jsem se naverbovat do železnobrodské sklářské firmy Detesk, kde jsem potkal pár dobrých kamarádů.

archiv Jana Sedláka

A po čase jsem zkusil odpovědět na inzerát hledající redaktora Jabloneckého deníku. Protože jsem mohl doložit recenze alb a reporty z koncertů, které jsem psal pro magazín Report a později Spark, zalíbil jsem se a stal jsem se redaktorem na plný úvazek. Od té doby jsem viděl mnohé – požáry, velkou vodu, mluvil jsem s vrahy i dobrovolníky, znám všechny starosty na Jablonecku, s jedněmi vycházím lépe, s jinými hůře, inu tak, jak to život zamíchal.

archiv Jana Sedláka

Na prahu nového tisíciletí jsem se oženil a dnes mám dvě krásné a zdravé děti, kluka a holku. Žijeme na okraji malé vsi na Železnobrodsku a neměnil bych. Vyrostl jsem na vesnici a na vesnici chci také žít až do konce života, ať si každý říká, co chce. Vesnice totiž znamená volnost, má svůj pozvolný rytmus, lidé se znají a přátelí se. Pravda, nemáme na vsi solárium ba ani biograf, ale pivo či kolu nám tu natočí a krkovičku ugrilují. Co víc si přát.

archiv Jana Sedláka

Rád chodím do lesa, opečovávám naší malou zahrádku, kde pěstujeme kanadské borůvky, jahody, brambory, hrách či česnek, jezdím na metalové koncerty a festivaly, mám rád hovězí maso, domácí brambory a hořké pivo.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: