Předchozí
1 z 5
Další

Věra Blažková: Vše se točí kolem péče o syna

Paní Věra si před sedmi lety prošla peklem, když se dozvěděla, že její mladší syn byl obětí autonehody. Lékaři mu nedávali žádnou šanci na přežití. Věra ale urputně bojovala a bojuje, aby syna postavila na nohy. Podařil se jí zázrak, teď už chybí poslední krůček. Tím je vlastní bazén, ve kterém by její Pepa rehabilitoval.

Věra BlažkováZdroj: archiv Věry Blažkové

Jmenuji se Věra Blažková a jsme v Bradlece. Pracovala jsem v DHL Nepřevázka jako vedoucí směny. Byla jsem tam 12 let, byla jsem spokojená a šťastná, nyní se starám o syna, který je po těžké autonehodě, kterou nezavinil, upoután na lůžko a odkázán na mou 24 hodinovou péči.

Věra BlažkováZdroj: archiv Věry Blažkové

V podstatě je teď pro mě stěžejní velký projekt, který jsme dali dohromady s Aqua projekt Turnov. Jedná se o speciální rehabilitační bazén pro syna, aby mohl rehabilitovat a plavat ve vodě. Nemá jinou možnost jak se dostat do soukromé vody. Má zavedenou epicistomii a nemůže do společné vody. Lékaři mu nedali žádnou šanci na přežití a teď má obrovskou šanci postavit se na nohy. A já celým tělem a duší věřím, že to dokáže.

Věra BlažkováZdroj: archiv Věry Blažkové

Spím maximálně 3 až 4 hodiny denně, neustále poslouchám, jestli se něco neděje. Ve čtvrt na sedm mě někdo natočí klíčkem a veček padám únavou. Vše se točí kolem péče o syna, musím se postarat, abych ho nakrmila, hygienu, pití, procvičovat ho, denně 2 až 3 hodiny cvičíme a rehabilitujeme. S tělocvičnou pro syna nám pomohl hokejový klub Mladá Boleslav. Na můj osobní život a problémy nezbývá čas.

Věra BlažkováZdroj: archiv Věry Blažkové

Nejsem sama, mám manžela, který je v remisi po diagnostice rakoviny. Skoro půl roku jsem měla doma dva ležící dospělé chlapy, o které jsme se musela starat. Například na koníčky mi nezbývá čas, můj koníček je můj manžel a syn. Nemůžu si dovolit nic. Příspěvek na péči a synův invalidní důchod, to není příliš mnoho peněz a náklady na syna jsou velmi vysoké.

Věra BlažkováZdroj: archiv Věry Blažkové